ALEPPO:

Banas (7) hjerteskjærende meldinger fra Aleppo er sporløst forsvunnet

Nå lurer «alle» på hva som har skjedd.

«ALLE» LETER ETTER HENNE: Sju år gamle Banas Twitter-konto skapte internasjonal oppsikt, blant annet fikk hun oppmerksomhet fra Harry Potter-forfatter J.K. Rowling. Nå er hun sporløst forsvunnet fra Internett, og ingen vet hvorfor. Video: Reuters / NTB Scanpix / Twitter, AlabedBana Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Vi er sikre på at militæret fanger oss nå. Vi sees igjen en annen dag, kjære verden. Farvel- Fatemah #Aleppo.» Dette var den siste meldingen på Twitter-kontoen, skrevet av Bana Alabeds mor, Fatemah.

Den syv år gamle jenta fra Aleppo har tvitret fra sin krigsherjede hverdag siden september. Det er moren hennes Fatemah som har publisert på datteras vegne. Kontoen inneholdt en rekke meldinger og videoer fra dramatikken i byen. Den triste historien skapte stort engasjement verden over, og oppmerksomheten fra internasjonale medier økte.

Se video øverst i saken.

Nå er Twitter-kontoen sporløst forsvunnet.

Oppmerksomhet fra Harry Potter-forfatter

De hjerteskjærende videoene som ble publisert på kontoen viser blant annet Bana som holder seg for ørene mens man hører lyden av bombing. En annen viser Bana gå rundt i Aleppo etter at flere bomber har slått ned. Her ber hun om at det må stoppe.

Den internasjonale oppmerksomheten tok ordentlig fart da Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling utvekslet meldinger med henne. Det var Banas mor som fortalte Rowling om datteras interesse for bøkene hennes. Det resulterte i at den anerkjente forfatteren sendte over e-bøker til jenta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer