Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

ALEPPO:

Banas (7) hjerteskjærende meldinger fra Aleppo er sporløst forsvunnet

Nå lurer «alle» på hva som har skjedd.

«ALLE» LETER ETTER HENNE: Sju år gamle Banas Twitter-konto skapte internasjonal oppsikt, blant annet fikk hun oppmerksomhet fra Harry Potter-forfatter J.K. Rowling. Nå er hun sporløst forsvunnet fra Internett, og ingen vet hvorfor. Video: Reuters / NTB Scanpix / Twitter, AlabedBana Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Vi er sikre på at militæret fanger oss nå. Vi sees igjen en annen dag, kjære verden. Farvel- Fatemah #Aleppo.» Dette var den siste meldingen på Twitter-kontoen, skrevet av Bana Alabeds mor, Fatemah.

Den syv år gamle jenta fra Aleppo har tvitret fra sin krigsherjede hverdag siden september. Det er moren hennes Fatemah som har publisert på datteras vegne. Kontoen inneholdt en rekke meldinger og videoer fra dramatikken i byen. Den triste historien skapte stort engasjement verden over, og oppmerksomheten fra internasjonale medier økte.

Se video øverst i saken.

Nå er Twitter-kontoen sporløst forsvunnet.

Oppmerksomhet fra Harry Potter-forfatter

De hjerteskjærende videoene som ble publisert på kontoen viser blant annet Bana som holder seg for ørene mens man hører lyden av bombing. En annen viser Bana gå rundt i Aleppo etter at flere bomber har slått ned. Her ber hun om at det må stoppe.

Den internasjonale oppmerksomheten tok ordentlig fart da Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling utvekslet meldinger med henne. Det var Banas mor som fortalte Rowling om datteras interesse for bøkene hennes. Det resulterte i at den anerkjente forfatteren sendte over e-bøker til jenta.

SLETTET: Twitter er fylt med slike twitter-meldinger, hvor folk etterspør hvor kontoen og jenta er blitt av. Her er en re-tweet fra J.K. Rowling. Foto: Skjermdump fra Twitter
SLETTET: Twitter er fylt med slike twitter-meldinger, hvor folk etterspør hvor kontoen og jenta er blitt av. Her er en re-tweet fra J.K. Rowling. Foto: Skjermdump fra Twitter Vis mer

Sporløst forsvunnet

Jenta forsvant fra sosiale medier søndag 4. desember. Ingen vet hvorfor den er borte, og eventuelt hvem som har slettet den.

Kontoen hadde mer enn 100 000 følgere.

27. november tvitret Bana «I kveld har vi ikke lengre et hus, det ble bombet og jeg havnet i ruinene. Jeg så død og jeg døde nesten selv. - Bana #Aleppo.»

Twitter-kontoen ble laget for å dele de dramatiske opplevelsene familien gikk gjennom, da det syriske militæret gikk inn i byen for å ta tilbake Aleppo. Bana levde i en av de opprørsstyrte delene av byen. Denne delen har blitt angrepet av en rekke bomber fra det syriske regimet og fra russiske krigsfly.

«Alle» leter etter henne

Flere har nå tatt til twitter for å gi sin støtte til jenta, og for å finne ut av hva som har skjedd med kontoen, og ikke minst familien.

Innholdet fra twitter-kontoene er verifisert av blant annet nyhetsbyrået Reuters. Likevel er det mange som er skeptiske, og beskriver kontoen som propaganda, mens de sår tvil om dens autentisitet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!