Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aleppo

Banas (7) hjerteskjærende meldinger har gått verden rundt. Nå er hun og familien evakuert

- Mitt navn er Bana. Jeg er sju år gammel. Jeg snakker til verden fra Øst-Aleppo.

MELDINGER FRA KRIGEN: Sju år gamle Bana al-Abed og mora twitrer om livet i Aleppo. De håper bilder og videoer fra den brutale virkeligheten kan øke oppmerksomheten rundt situasjonen i Syria. Video: Twitter/@alabedbana Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bana al-Abed, den sju år gamle jenta som med god hjelp fra sin mor har tvitret fra krigsherjede Øst-Aleppo, er nå evakuert og i trygghet.

- Mitt navn er Bana. Jeg er sju år gammel. Jeg snakker til verden fra Øst-Aleppo. Dette er et avgjørende øyeblikk for meg – jeg kommer enten til å leve eller død, skrev hun på Twitter da det lå an til evakuering i forrige uke.

Da evakueringen ble avlyst dagen etter, kom det en ny og nedslående Twitter-melding fra Banas mor.

- Tiden er ute, skrev Fatemah al-Abed på Twitter-kontoen der hun har delt datterens opplevelser fra den raserte byen de siste månedene.

Natt til onsdag var Bana og familien endelig blant de heldige som fikk plass på bussene ut av tidligere opprørskontrollerte Øst-Aleppo, opplyser Zaher Sahloul i den syriske hjelpeorganisasjonen American Medical Society (SAMS).

Også den uavhengige, syriske journalisten Hadi Alabdallah har opplyst at Bana er evakuert.

Han la i dag ut et bilde av seg selv og jenta på Twitter med teksten der han skrev at hun hadde kommet seg trygt fram.

Den sju år gamle jenta skapte overskrifter verden over, da Twitter-kontoen forsvant i starten av desember.

«Vi er sikre på at militæret fanger oss nå. Vi sees igjen en annen dag, kjære verden. Farvel- Fatemah #Aleppo.» Dette var den siste meldingen på Twitter-kontoen, skrevet av Bana Alabeds mor, Fatemah.

Familien ga imidlertid lyd fra seg kort tid etterpå. Nå skal de altså ha blitt fraktet ut av Øst-Aleppo.

(Dagbladet/NTB)

SYMBOLENE PÅ KRIGEN: Tirsdag denne uken meldte FN at opp mot 100 barn i en bygning i Øst-Aleppo var under beskytning. Kampen om Aleppo går mot slutten, men flere tusen mennesker er fortsatt fanget i byen. Evakueringen av menneskene ble i dag gjenopptatt. Video: AleppoMediaCenter, Smart News Agency, Step News via Storyful Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!