Bandekrig i det jugoslaviske miljø

En mann ble i går kveld skutt ned og drept på Solvalla i Sverige. Mannen er kjent i undergrunnsmiljøet i Sverige, og han har sterke bånd til organisert kriminalitet i Jugoslavia. Han skal til det siste ha samarbeidet med krigsforbryteren Arkan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

41 år gamle Dragan Joksovic ble i går kveld skutt fem ganger av en 20 år gammel gjerningsmann. Vitner beskriver mordet som en henrettelse, og svensk politi frykter at de står midt oppe i en bandekrig.

 Joksovic var en kjent mann i det jugoslaviske miljøet i Stockholm, og blir av politiet ansett en av lederne i Stockholms underverden. Han var barndomsvenn av den ikke ukjente krigsforbryteren Zaljko «Arkan» Raznjatovic, og skal etter det Aftonbladet kjenner til ha samarbeidet med ham helt opp til i dag. I følge politikilder den svenske avisa har vært i kontakt med skal da også mannen som i går drepte Joksovic være blant en gruppe mennesker som har kommet på kant med Arkan og hans nå avdøde svenske kompanjong.

Redde seg selv

- Teorien er at disse menneskene slo til mot Dragan Joksovic for å redde seg selv, sier politikilden til Aftonbladet.

 Årsaken til at de to gruppene skal ha kommet i tottene på hverandre skal være at aktører i Stockholms underverden skal ha stjålet en stor last smuglede sigaretter. Det de ikke visste var at mannen som sto bak smuglingen var nevnte Arkan, som skal ha blitt rasende og truet med å slå tilbake. Dette var nok til at tjuvene, som også skal stamme fra det tidligere Jugoslavia, ga tilbake fortjenesten på flere millioner og kom med en uforbeholden unnskyldning til den jugoslaviske krigsforbryteren.

 Men mottakeren i Sverige ble helt uten fortjeneste, og skal ha startet sin vendetta mot tjuvene. Om dette er Joksovic vil ikke svensk politi ut med, men det er et faktum at tre personer innen den såkalte jugoslaviske mafiaen i Sverige har vært utsatt for mordforsøk siden august, og det skal være medlemmer av denne mafia som nå slo til mot Dragan Joksovic.

Ristet av redsel

Mannen som skjøt fem kuler inn i den intetanende Joksovic sitter i dag i avhør hos politiet i Stockholm. Han skal ha bedt om hjelp og beskyttelse, og «ristet av redsel og hoppet av skrekk under avhørene» i følge svensk politi.

 Han har ikke kommet med noen som helst forklaring, og han vil ikke svare på politiets spørsmål. Det eneste han gir uttrykk for er redsel for å havne uten beskyttelse i et stort fengsel.

 Da han hadde skutt Joksovic, slapp han våpenet ned ved sin side, rakte armene i været og lot sikkerhetsfolk pågripe ham. Han er tidligere dømt for mishandling. Han vil i dag bli begjært fengslet for mord.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer