Bandekrig i travel sentrumsgate

Bibarg Homa, hennes fem år gamle datter og andre forbipasserende ble i går skrekkslagne vitner til at to menn skjøt mot hverandre på Grønland i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gamle mann er siktet for forsøk på drap etter skyteepisoden. Han ble truffet under skuddvekslingen og får i dag behandling for skuddskader i den ene armen.

- Mannen vil bli avhørt når han er ferdig behandlet, men vi vet ikke sikkert når det vil skje, sier vaktleder Kjell Pedersen ved kriminalvakten i Oslo.

Mannen bekreftet ifølge politiet at han var på stedet lørdag, men at han ble truffet helt tilfeldig.

Skuddvekslingen skal ha vært et hevnoppgjør mellom bander i Oslos kriminelle miljø, og kilder i miljøet hevder at skytingen vil fortsette til noen dør.

Bibarg Homa sto utenfor en av Motzfelds gates grønnsaksforretninger, da skuddene ble avfyrt.

- Vi var livredde. Datteren min hylte at hun kom til å dø. Vi kom oss i trygghet inn i butikken, og da kom tårene, forteller hun.

Bibarg bor like i nærheten av området der skuddene falt, og sier det er helt forferdelig å oppleve et slikt drama i nabolaget.

- Det er ekkelt at folk skyter her, og at ungene ikke kan være trygge, sier hun.

Løp med våpen

Flere vitner forteller at to unge menn løp med våpen i hendene og skjøt på hverandre i den travle gata på Grønland. En av mennene ble truffet i armen, men ifølge vitneutsagn forsvant begge til fots. Den ene gjennom en lekeplass der skrekkslagne barn var vitne til at han gjemte seg noen sekunder før han fortsatte videre.

Seint i går kveld ble en mann i 20-åra av utenlandsk opprinnelse innlagt på Ullevål sykehus. Han er identisk med mannen som ble skutt i armen, og vil bli pågrepet av politiet etter endt behandling.

Hevnaksjon

En kilde i det kriminelle miljøet sier til Dagbladet at gårdsdagens skudd-drama var en rein hevnaksjon. Medlemmer av B-gjengen hevder de fredag kveld ble skutt på med hagle da de satt i en BMW i nærheten av Ekeberghallen. Tre menn i finlandshette skal ha gått ut av en annen bil og skutt mot dem, og en av B-gjengens medlemmer skal ha blitt truffet.

Ifølge Dagbladets kilde er denne episoden bakgrunnen for skytingen på Grønland i går.

Ingebrigt Eldegard bekrefter at politiet fredag kveld fant haglpatroner og tomhylser på Ekeberg, og at de har en BMW i sin varetekt for å foreta tekniske undersøkelser av bilen.

- Vi har grunn til å anta at det er skutt med hagle mot bilen, sier Eldegard til Dagbladet.

- Har dere grunn til å tro at skuddvekslingen i Motzfelds gate er en hevnaksjon?

- Vi jobber med å samle opplysninger om hva som har skjedd, og kan i utgangspunktet ikke trekke konklusjoner før dette arbeidet er avsluttet, sa han seint i går kveld.

Han forteller at politiet har en vanskelig jobb, fordi de involverte i gjengoppgjør svært sjelden anmelder sakene.

Skuddvekslingen skjedde ved 18.45-tida i går kveld. Motzfelds gate er et boligområde med mange småforretninger og kafeer, og gata yrer av folk. I går fant politiet haglpatroner i gata, og vitner mener både avsagd hagle og et mindre håndvåpen ble brukt under skytingen.

Vi var livredde