<strong>156 EVAKUERT:</strong> Festbåten &nbsp;«Johanna» ble evakuert. Foto: Privat
156 EVAKUERT: Festbåten  «Johanna» ble evakuert. Foto: Privat Vis mer

Bandet sto og spilte i baugen av båten da de gikk rett i svaberget: - Vi tenkte vi bare skulle spille videre

Ei gammel seilskute gikk på grunn og sank i indre Oslofjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Festbåten «Johanna» gikk ned i Oslofjorden ved Nesoddtangen i kveld. Alle de 156 om bord ble evakuert og reddet ut av den synkende båten mens den tok inn vann.

En redningsskøyte, en politibåt og en brannbåt deltok i redningsaksjonen. I tillegg ble en Sea King fra Rygge og en luftambulanse fra Lørenskog kalt inn for å bistå.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om båten 21.22, skriver NTB.

Charterbåten var på vei inn til Oslo da båten begynte å ta inn vann. Båten sank ved 22.30-tiden.

- Folk så rart på oss

Bandet Heigh Chief. sto og spilte bluesrock i baugen på båten, da de plutselig begynte å merke at publikum oppførte seg litt rart. Vokalist Bjørn Blix omtaler det hele som en svært spesiell opplevelse.

- Folk så rart på oss, så vi snudde oss, og da så vi at båten var på vei rett inn i en fjellvegg. Det smalt noe voldsomt, sier Blix, som forteller at båten da bakket ut fra fjellet.

- Etterhvert begynte båten å ta inn masse vann bak. Kort tid etter kom Redningsselskapet og ambulanse. De fikk alle ut i gummibåter og tok alle inn til land, sier Blix.

- Stressa

Bandet, som består av Blix, Marcus Løvdal og Lasse Nordby, har naturligvis ikke vært borti noe liknende før. Det ble en veldig spesiell opptreden.

- Først ble vi bare veldig stressa, vi skjønte ikke hva som hadde skjedd. Vi tenkte vi bare skulle spille videre, men vi måtte jo bare komme oss ut, sier Blix, som er glad for at også alt av musikkutstyr ble berget av Redningsselskapet.

<strong>BÅT KANTRET:</strong> Seilskuta «Johanna» har sunket utenfor Nesoddtangen i indre Oslofjord. Foto: Daniel Dale Laabakk / Tipser.no
BÅT KANTRET: Seilskuta «Johanna» har sunket utenfor Nesoddtangen i indre Oslofjord. Foto: Daniel Dale Laabakk / Tipser.no Vis mer

Han vet ikke hvorfor båten plutselig gikk rett i fjellveggen.

- Folk som sto på land og fiska, prøvde å rope etter oss, men plutselig svingte båten rett i fjellveggen, sier Blix, som forteller at noen ble redde, men at alt heldigvis ordna seg.

Ifølge Norway Yacht Charter AS er «Johanna» en seilskute fra 1892. Selskapet opplyser til Dagbladet at båten er verneverdig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer