Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bandidos fylte Trøgstad kirke

Medlemmer fra hele Europa var møtt frem da den drepte Lennart Faugli (31) ble gravlagt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRØGSTAD (Dagbladet.no) - Han trodde han skulle dø voldelig, men ikke slik; vergeløs, med håndjern, på vei til tryggheten voktet av to politikvinner, sa fengselsprest Odd-Cato Kristiansen til en fullstappet Trøgstad kirke.

 • Flere saker om Mysen-drapet


  Flere enn 300 Bandidos-medlemmer fra Finland, Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Belgia og de britiske kanaløyene var møtt frem for å ta farvel med Faugli, som ble skutt utenfor tinghuset i Mysen mandag 13. mars.

  Faugli var opptatt som fullverdig medlem i Bandidos East Side Chapter i Fredrikstad.

  Ifølge venner av den drepte 31-åringen skal han ha søkt seg til motorsykkelklubben fordi han følte seg utrygg etter å ha blitt slått helseløs utenfor en pub i Mysen i oktober 2003. Dørvakten som var tiltalt for voldsepisoden den gang, er nå tiltalt for drapet.

  - At den samme mannen nå har drept deg, er helt uforståelig, sa Fauglis søster under begravelsen.


  - Dagen jeg fryktet

  - Kjære Lennarten min. Nå er den her, dagen jeg fryktet, sa hun og fortalte om det voldelige livet broren hadde levd på kanten av loven.

  Men søsteren fortalte også om hvordan Lennart Faugli hadde vært storebror og passet på henne under oppveksten, om at han hadde holdt seg hjemme fra skolen når hun ikke ville gå, om hvordan han hadde drømt om å etablere seg med familie - og om hvordan han hadde lyst opp når han var sammen med hennes to barn.

  - Du passet på meg hele tiden. Gikk ikke jeg på skolen, gikk ikke du heller.

  - Du fikk tidlig kamerater på feil side, og politiet etter deg. Du var en person man enten ble veldig glad i, eller ikke likte så godt. Du trodde ikke du skulle bli 30, men det ble du - du ble 31, sa søsteren i en følelsesladet tale.


  Store kontraster

  Også fengselsprest Odd-Cato Kristiansen kom flere ganger inn på de store kontrastene i Fauglis liv. Han sa det gikk et skille mellom den Lennart familien kjente så godt, og det bildet folk som ikke kjente 31-åringen hadde av ham.

  - Han drepte et menneske, men skrøt ikke av det. Et menneske er noe mer enn sine gjerninger. Det er et skille mellom hva et menneske er og hva et menneske gjør.

  - Lennart tilhørte et brorskap og det kan man ha delte meninger om, men for Lennart handlet det om lojalitet, sa Kristiansen som selv ble godt kjent med Faugli gjennom sitt arbeid som fengselsprest.


  Etterlyser vitner

  37-åringen som har tilstått å ha skutt Lennart Faugli på kloss hold med flere dødbringende skudd, sitter varetektsfengslet med brev- og besøkskontroll. Politiet i Follo gikk i dag igjen ut og etterlyste vitner som kunne si noe om 37-åringens bevegelser i timene før drapet.

  - Folk tror kanskje at informasjonen de sitter inne med ikke er viktig, men vi ønsker fremdeles vitner som kan si noe om bevegelser som er gjort i området den aktuelle dagen, sier politijurist Knut Inge Stavang til Dagbladet.no.

SISTE FARVEL: Et medlem av Bandidos Fredrikstad legger klubbjakken over kisten til Lennart Faugli. Foto: Martin Bechmann/Novemberfilm
SISTE FARVEL: Et medlem av Bandidos Fredrikstad legger klubbjakken over kisten til Lennart Faugli. Foto: Martin Bechmann/Novemberfilm Vis mer
Foto: Martin Bechmann/Novemberfilm
Foto: Martin Bechmann/Novemberfilm Vis mer
FYLTE KIRKEN: Bandidos-medlemmer fra hele Europa kom til Trøgstad kirke for å ta farvel med Lennart Faugli i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!