Bandidos gir opp inkasso

MC-klubben Bandidos legger ned «Bandidos Kapital & Invest». Det ble for mye dårlig PR.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av BJØRN K. BORE og EUGENE BRANDAL LARAN

Det vakte stor oppsikt da det i fjor høst ble kjent at sentrale medlemmer i den beryktede MC-klubben Bandidos skulle opprette et selskap for oppkjøp og innkreving av gjeldskrav. Stor medieomtale og det hardtslående navnet «Bandidos Kapital & Invest» gjorde at selskapet fikk mange henvendelser.

Dagbladet :på nettet fikk tak i Bandidos Kapital & Invest rett før klokka 10.30 i dag. Personen som tok telefonen hørtes overrasket ut over at firmaet skulle legges ned.

- Hvor har du hørt det? spurte han.

Etter å ha hørt deler av artikkelen i Aftenposten der det står at de legger ned, svarer han:

- Dette har jeg ingen kommentar til.

Men ifølge Aftenposten er det altså slutt.

- Det er lenge siden vi bestemte oss for å legge ned. Du vet jo selv hvorfor, du som har skrevet så mye stygt om oss, var alt styremedlem Jan Tore Borgersen ville si til Aftenpostens journalist.

Bandidos-selskapet har fått flere politianmeldelser mot seg etter pågående pengeinnkreving. Selskapet ble også kritisert for å ha forsøkt å inndrive omstridt gjeld, noe som er i strid med god inkassoskikk.

Bandidos-talsmann i Norge, Magne Smådal, innrømmer overfor Aftenposten at saken har vært dårlig

reklame for MC-organisasjonen.

- Men dette var enkeltmedlemmers egen bedrift. Dere har sjikanert hele Bandidos akkurat som om man setter fokus på alle i en høyblokk for det noen få beboere har gjort.