Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bandidos-leder pågrepet etter attentat i Sverige

Håndgranat festet under bensintank på bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for motorsykkelklubben Bandidos i Göteborg ble onsdag kveld pågrepet av svensk politi, mistenkt for å ha medvirket til to bombeattentater i byen.

Tirsdag eksploderte en taxi ved Backa på øya Hisingen i Göteborg. Onsdag gikk en bil i lufta på Vasaplatsen midt i sentrum av Göteborg.

Svensk politi har slått fast at det i begge tilfeller ble benyttet en håndgranat og pågrep sent onsdag kveld en mann i motorsykkelklubben Bandidos’ lokaler i Göteborg.

Politiets pressetalskvinne Malin Sahlström opplyser at det var den lokale lederen for klubben som ble arrestert.

– Mannen er pågrepet mistenkt for delaktighet både i eksplosjonen på Vasaplatsen og taxisprengningen på Hisingen mandag, sier Sahlström til avisa Expressen.

Tidlig mistanke

– Vi fikk tidlig mistanke om at Bandidos sto bak sprengningene og utelukker selvsagt ikke at det er flere personer innblandet, sier politiets talsmann Thomas Fuxborg.

Ifølge politiet skal onsdagens bombeattentat være rettet mot en mann i 40-årene i restaurantbransjen i Göteborg.

HÅNDGRANAT UNDER BENSINTANKEN: Denne bilen tilhørende en mann i Gøteborgs restaurantmiljø ble i går sprengt i lufta. Foto: SCANPIX
HÅNDGRANAT UNDER BENSINTANKEN: Denne bilen tilhørende en mann i Gøteborgs restaurantmiljø ble i går sprengt i lufta. Foto: SCANPIX Vis mer

– Han er kjent hos politiet for sin rolle i restaurantbransjen. Vi vil ikke gå nærmere inn på hvilken posisjon han har i bransjen, eller hvilke utesteder han er knyttet til, sier Fuxborg.

Skadd

To personer ble skadd av splinter fra onsdagens attentat, og seks biler ble satt i brann da sprengladningen gikk av på formiddagen.

En håndgranat var festet under den ene bilen, og når kjøretøyet rygget noen meter, ble granaten utløst. Eksplosjonen ødela bensintanken og antente drivstoffet.

Hisingen-angrepet var rettet mot en drosjesjåfør som hadde vitnet i en rettssak mot medlemmer av motorsykkelgjengen Bandidos.

Bakgrunnen for saken var at Bandidos-medlemmene hadde tvunget et par av iransk opprinnelse som drev en restaurant i Göteborg til å betale såkalte beskyttelsespenger.

Siste av flere

Onsdagens attentat var ifølge avisen Dagens Nyheter det fjerde attentatet i sitt slag på noen få år i Göteborg.

I mars 2004 mistet en ung mann med tilknytning til Bandidos-miljøet en arm i en bileksplosjon i Göteborg.

I 2003 holdt sjefen for dørvaktene på en luksusrestaurant på paradegaten Kungsportsavenyn på å bli drept av en håndgranat.

(©NTB)