Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bandidos-topp pågrepet: - Myndighetsmisbruk

Bandidos-toppen Lars Harnes har blitt pågrepet av politiet.

PÅGRIPELSE: Bandidos-topp Lars Harnes ble pågrepet av politiet torsdag formiddag. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Bandidos-topp Lars Harnes ble pågrepet av politiet torsdag formiddag. Det bekrefter hans forsvarer, Øyvind Bratlien, overfor Dagbladet.

- Pågripelsen forløp stille og rolig på et offentlig sted da han skulle inn og trene, skriver Bratlien i en tekstmelding.

Til TV 2, som omtalte saken først, fortalte Bratlien at politiet forsøkte å møte Harnes med et håndtrykk, som «han avslo høflig».

Advokat Øyvind Bratlien er forsvarer for Lars Harnes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Advokat Øyvind Bratlien er forsvarer for Lars Harnes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Venter på ankesak

I januar ble Harnes frikjent i lagmannsretten for drapsforsøk på Imran Saber, som også kalles «Onkel Skrue». Påtalemyndigheten fikk dommen opphevet i Høyesterett, og ønsker å dømme Harnes for grove trusler mot Saber.

Flere ganger sommeren 2015 var Lars Harnes på besøk i garasjen til Imran Saber på Oslos østkant. Harnes var kledd i nylon fra topp til tå, skjøtene mellom klesplaggene var teipet sammen, han hadde på seg finlandshette og hjelm og var bevæpnet med lyddempet pistol.

Til slutt valgte politiet, som spanet på besøkene, å pågripe, sikte og seinere tiltale Harnes for forsøk på drap.

Påtalemyndigheten godtok at bevisene for anklagen om drapsforsøk ikke var gode nok, men aktor mener at de mange garasjebesøkene burde vært nok til å dømme ham for forsøk på grove trusler mot Imran Saber. Derfor ble saken anket.

- Myndighetsmisbruk

Pågripelsen av Harnes skal ha funnet sted fordi politiet ønsker Harnes fengslet fram mot rettssaken, skriver TV 2.

- Harnes har vært tilgjengelig for politiet i hele sommer. Jeg har vært tilgjengelig. Han har vært ute i åtte måneder, og har ingen nye forhold, skriver forsvareren i en tekstmelding til Dagbladet.

Lars Harnes skal etter planen framstilles for varetektsfengsling klokka 14 fredag. Det er ikke kjent når trusselsaken, der Bandidos-toppen risikerer forvaring, kommer opp.

- Saken er ikke berammet. Han har oversonet dommen han fikk med 2,5 år. Han nekter fortsatt straffskyld etter ny tiltale, sier Bratlien og fortsetter:

- En dom i tråd med påtalemyndighetens tiltale vil uansett ikke gi Harnes lenger straff enn han allerede har sittet. En pågripelse nå er derfor myndighetsmisbruk.

Statsadvokat Geir Evanger bekrefter overfor TV 2 at Harnes er pågrepet.

Evanger har foreløpig ikke svart på Dagbladets henvendelse.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!