Bandidos vil kjøpe bankbygg i Drammen

Motorsykkelklubben Bandidos er blant budgiverne når de gamle lokalene til Norges Bank er til salgs på Strømsø i Drammen. Ordføreren i byen reagerer på budet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er selger av bygget, Finn Rygg, som bekrefter overfor Drammens Tidende at medlemmer av Bandidos har vært på visning i bygget og har lagt inn bud. Også kommunen er interessert i å kjøpe bygget, men det er ikke sikkert den vil gå inn i en budkrig for å unngå at MC-klubben på nytt etablerer seg i byen.

I 1997 ble Bandidos' hovedkvarter i Drammen sprengt i luften av en bombe. En kvinne omkom og en mann ble skadd da kjørte forbi bygningen da det smalt. I tillegg ble det omfattende skader på husene i hele kvartalet på grunn av eksplosjonen.

Bankbygget har de siste årene vært brukt som utested for ungdom og sammen med kommunen har to andre meldt seg interessert i å kjøpe bygget.

Ordfører Lise Christoffersen i Drammen kommune sier til avisen at kommunen ikke ønsker en ny Bandidos-etablering på Strømsø, men hun er usikker på hvordan kommunen skal stoppe klubben hvis de får tilsagnet på bygget.

(NTB)