«Skandalesønnen» med ny bok

- Bandittgjeng

«Skandalesønnen» Hunter Biden går hardt ut mot Donald Trump og Rudy Giuliani i ny bok.

«BANDITTGJENG»: Hunter Biden kaller Donald Trump, Rudy Giuliani og støttespillerne deres for en bandittgjeng, etter at de kom med korrupsjonsanklager mot ham. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
«BANDITTGJENG»: Hunter Biden kaller Donald Trump, Rudy Giuliani og støttespillerne deres for en bandittgjeng, etter at de kom med korrupsjonsanklager mot ham. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Vis mer
Publisert

«Ved å ødelegge meg, og dermed ramme min far, trodde Trump han kunne kvitte seg med enhver anstendig kandidat fra begge partier - og samtidig lede oppmerksomheten vekk fra sin egen korrupte atferd», skriver Hunter Biden (51) i selvbiografien «Alt det vakre», som slippes i dag.

Tidligere president Donald Trump har tidligere gått hardt ut mot Hunter Bidens forretningsvirksomhet i det ukrainske gasselskapet Burisma Holdings, som sørget for at han selv ble stilt for riksrett.

Målet til Trump og hans personlige advokat, Rudy Giuliani, var å finne informasjon som kunne brukes for å sikre Trump gjenvalget mot Biden.

«Episoden som førte til at en president ble stilt for riksrett og at jeg havnet midt i hjertet av tiårets største politiske fabel, er mest bemerkelsesverdig for sin eksepsjonelle banalitet. Den inneholder ingen hemmelige intriger eller internasjonalt hokuspokus. Det finnes ingen juicy kriminalhistorie, ingen korrupt moralsk bakgrunn som kan få andre dårlige aktører til å føle seg som bedre mennesker. Det er kort sagt ikke noe av det her - bortsett fra i det bakvendte, selvforherligende universet som Trump og Giuliani og bandittgjengen deres har kokt i hop for å oppnå politisk og personlig vinning», skriver Biden-sønnen.

ÅPENHJERTIG: Hunter Biden (t.h.) sammen med Joe Biden. Nå snakker han åpenhjertig i ny bok. Foto: Nick Wass / AP / NTB
ÅPENHJERTIG: Hunter Biden (t.h.) sammen med Joe Biden. Nå snakker han åpenhjertig i ny bok. Foto: Nick Wass / AP / NTB Vis mer

- Trussel mot demokratiet

Hunter Biden har hele tida hevdet at han ikke gjorde noe uetisk da han satt i styret i det ukrainske selskapet. Det er heller ikke blitt lagt fram noe som beviser at han var korrupt, slik Trump hevder.

51-åringen forteller i boka at han ikke tror det hadde hatt noe å si om han satt i styret i selskapet eller ikke - at Trump uansett ville funnet en måte å angripe ham i et forsøk på å ramme Joe Biden.

«Gjennom hele kampanjen angrep Trump alle i familien i de verste, mest brutale vendinger. Men i stedet for å rive oss i stykker, oppnådde denne sperreilden av angrep det stikk motsatte: De gjorde oss hele igjen», skriver 51-åringen.

Han fryktet en stund at Trump kom til å vinne valget i november i fjor.

«En Trump-seier var ikke bare en trussel mot demokratiet, det virket også som en trussel mot min personlige frihet. Hvis far ikke hadde vunnet, er jeg sikker på at Trump hadde fortsatt å forfølge meg på den kriminelle måten han hadde gjort fra starten av».

Donald Trump har så langt ikke kommentert påstandene i boka.

LER: Joe Biden holdt sin første offisielle pressekonferanse som president i USA. Video: AP. Vis mer

- Gale vitenskapsmenn

Biden forteller om første gang han oppdaget at Trump-siden snakket om ham. Det var da han bladde gjennom Apple News på telefonen sin, og så en video av Rudy Giuliani.

«Han virket beruset, men nesten påtatt, som om det var en del av en koreografi ment for å oppildne tilhengerskaren til sjefen hans ytterligere. Beskyldningene og antydningene var så selsomme, så utenfor enhver realitet at det faktisk slo meg at han gjorde seg selv en bjørnetjeneste. Jeg kunne ikke forstå hvordan noe av dette kunne bli et problem, selv etter at Trump begynte å blande seg inn».

Men så kastet Breitbart og andre høyrevridde nyhetssider seg på. Anklagene gikk på forbindelsen til selskapet Burisma, men også på jobben som lobbyist, minnes Biden.

«Disse angrepene førte til at flere nasjonale nyhetskanaler kjørte historier som imøtegikk forvrengningene med å rapportere fakta. Men samtidig, for å være objektive, repeterte hver historie angrepene mot meg. Det ble en forutsigbar syklus i et media-økosystem som klarer å spre løgner samtidig som de avslører dem. Trump og Giuliani forstår seg på det systemet som bare gale vitenskapsmenn kan gjøre», skriver 51-åringen.

Kjøpte crack på gata

Samtidig som Hunter Biden var gjenstand for angrep fra Trump-fløyen, slet han med et omfattende rusmisbruk.

Han forteller om det som startet som en glipp i 2016, men som endte med at han kjøpte crack-kokain på gata i Washington D.C.

På et tidspunkt flyttet en hjemløs crackbruker inn hos ham og de utviklet et romantisk forhold. Han skriver at crack ble hans nye «bestevenn». Biden brukte tusenvis av dollar på crack i måneden.

«I endeløse timer, dag etter dag, det samme, bedøvende ritualet, om og om og om igjen: pipe, Chore Boy, crack, fyr; pipe, Chore Boy, crack, fyr; pipe, Chore Boy, crack, fyr».

Chore Boy er en skurepute av spunnet kobber, og er ment for å skure gryter og panner. Stoffmisbrukere, som kaller den en «choy», bruker den som et slags filter for å holde cracken på plass i rosepipene.

DÅRLIG STAND: I en pressekonferanse torsdag 11. februar refset Joe Biden jobben som Donald Trump gjorde med vaksineringen. Video: AP Vis mer

Rusmisbruket ble også brukt mot Joe Biden i valgkampen mot Donald Trump. Men det var aldri aktuelt å be faren om å ikke stille som presidentkandidat.

«Ingen sa til ham: «Joe, Vær så snill, ikke gjør dette; de kommer til å myrde meg.» Det finnes ikke i vokabularet vårt, det er ikke slik vi vurderer et politisk landskap. Han visste at jeg var midt i en personlig krise. Likevel stilte han, noe som beviser hvilken tillit han har til meg», skriver Biden-sønnen.

Hunter Biden er for tida under etterforskning av føderale myndigheter i en skattesak. Han har innrømmet å ha utvist «dårlig dømmekraft», men nekter skyld. Etterforskningen ledes av delstaten Delawares statsadvokatkontor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer