Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bandittkongen som får India til å holde pusten

Han kalles bandittkongen. Han har over 120 liv på samvittigheten. I 20 år har mesterkjeltringen klart å smette unna myndighetenes garn. Nå holder Veerappan (56) en av Indias mest elskede filmstjerner fanget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dataindustrien i byen Bangalore, Indias IT-hovedstad, fortviler. Rasende filmfans har lammet byen i to dager.

- En fyr i jungelen med noen få skytere har skjebnen til en høyteknologisk by i sine hender. Dette skader hele økonomien, fordi produksjonskjeden for programvare, også i USA, er i fullstendig kaos, uttaler den fortvilede IT-sjefen Ramakrishna til nyhetsbyrået AFP.

Rasende fans av den kidnappede filmstjernen Rajkumar (72), har herjet i Bangalore i to dager.

Myndighetene setter alt inn på å løse saken. De vet at opptøyene nå bare er en mild bris mot hva som kan komme hvis Veerappan krummer så mye som et hår på Rajkumars hode.

Som i en film

Kidnappingen søndag var som hentet ut av en film. Rajkumar, som har smeltet millioner indiske hjerter gjennom 220 sangfilmer, slappet av med familien på sitt landsted.

I det kraftige monsunregnet så de ikke mennene som kom snikende med kalasjnikover i hendene, men kjente straks igjen Veerappan.

- Vi vil ha Sir, sa Veerappan. På dette tidspunktet kom filmhelten Rajkumar inn.

- Jeg er her. Dere kan ta meg. Ikke skad noen.

Forsvunnet

Siden har ingen sett filmhelten. Et kassettbånd lagt igjen forteller at Veerappan krever at myndighetene sender en utsending inn i jungelen. Kravene vil bli overlevert utsendingen. I går kveld la en magasinredaktør i vei for å snakke med banditten.

Forrige gang Veerappan kidnappet noen, for to år siden, var et av kravene at det skulle lages en film om hans liv.

Robin Hood

Veerappan sier selv at han startet som krypskytter da han var 10 år gammel. I løpet av hans 20 år lange bandittkarriere skal 2000 elefanter ha måttet bøte med livet for bandittkongen og hans menn. Nå er det smugling av det vernede sandeltreet som er hans hovedgeskjeft. Han skal ha tjent over 200 millioner kroner på virksomheten.

Hans tilhengere framstiller Veerappan som en moderne Robin Hood og viser til at han gir penger til å bygge templer i landsbyene i jungelen.

Myndighetene sier han har drept 77 landsbybeboere han mente var informanter, 32 politimenn og 10 skogvoktere. Noen av politimennene ble bundet og slengt på maurtuer der de led en langsom og smertefull død.

I 1990 satte delstatsmyndighetene inn en spesialstyrke for å fange Veerappan. Veerappan skjøt offiseren som ledet spesialstyrken og halshogg han.

Det er forventet at Veerappan vil kreve amnesti for sine forbrytelser i bytte mot Rajkumars liv. En avisredaktør som har truffet Veerappan, forteller at bandittkongen er trøtt.

- Han sto foran oss og gråt. Så sa han: «Jeg er trøtt av dette livet.»

BANTITTKONGEN: I følge tilhengerne har han overmenneskelige evner. Indias bandittkonge Veerappan har klart å unnslippe myndighetenes klappjakt i 20 år.
BLE KIDNAPPET: Rajkumar, Bollywoods store filmstjerne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media