Nye funn om indisk variant:

- Bane­brytende

Pfizer-vaksinen er bare 33 prosent effektiv mot den indiske varianten etter første dose, men hele 88 prosent effektiv etter andre dose, opplyser Public Health England. Funnene omtales som banebrytende.

EFFEKT: Public Health England har undersøkt vaksinenes effekt mot symptomatisk covid-19 hos over 1000 personer som har fått påvist den indiske varianten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
EFFEKT: Public Health England har undersøkt vaksinenes effekt mot symptomatisk covid-19 hos over 1000 personer som har fått påvist den indiske varianten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nylig presenterte Public Health England (PHE), Folkehelseinstituttets søsterinstitutt i Storbritannia, nye funn om coronavaksinenes effekt mot den indiske virusvarianten. Funnene viser at vaksinene er nær like effektive mot den varianten som mot den britiske virusvarianten etter andre dose.

- De nye funnene er banebrytende. Dette viser hvor effektivt coronavaksinasjonsprogrammet vårt er for å beskytte de personene som vi er glad i, sier Storbritannias helseminister Matt Hancock i en pressemelding, og legger til at dette viser hvor viktig den andre dosen er for å sikre at man er så beskyttet som mulig mot covid-19 og de forskjellige variantene.

Folkehelseinstituttet har lenge vært bekymret for den indiske varianten, blant annet fordi man har vært usikre på hvor effektive vaksinene er mot den.

Funnene

PHEs funn viser hvor effektive vaksinene er mot symptomatisk covid-19 som følge av infeksjon med den indiske varianten, men påpeker at vaksinene trolig er enda mer effektive for å hindre alvorlig sykdom og død.

Funnene viser at Pfizer-vaksinen og AstraZeneca-vaksinen er 33 prosent effektive mot den indiske varianten etter første dose. Til sammenlikning er vaksinene omkring 50 prosent effektive mot den britiske varianten etter første dose.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer