Baneheia bak lukkede dører

Deler av ankesaken skal gå bak lukkede dører. Agder lagmannsrett har også bedt pressen la være å offentliggjøre detaljer i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bistandsadvokat Børre Eskedal tok ordet på vegne av alle de tre bistandsadvokatene like etter at retten var satt mandag. Han ba om at ankesaken i Agder lagmannsrett føres med de samme begrensninger som da saken gikk for byretten i Kristiansand.

Avgjørelsen om at deler av saken skal behandles bak lukkede dører ble fattet etter Eskedals innlegg. Dørene vil dermed lukkes når retten skal behandle den delen av saken som gjelder tiltalepunktet om Viggo Kristiansens overgrep mot to andre barn under ti år.

Varsomhet

Pressen får være til stede under denne delen av rettssaken, men med pålegg om å referere slik at de to barna ikke blir identifisert. Av hensyn til privatlivets fred blir det også lukkede dører når oppreisningskravet fra de etterlatte skal behandles.

Rettens administrator, førstelagmann Asbjørn Nes Hansen, ba også pressen være nøkterne når de refererer fra ankesaken.

- Jeg ber pressen være varsom med å gjengi detaljer i saken, sa Nes Hansen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer