Baneheia-dømt krever gjenopptagelse. Sår tvil om mobilbevis

Viggo Kristiansens advokat prøver nye veier for å få Baneheia-saken gjenopptatt. Han mener en ny gjennomgang av det såkalte mobilbeviset gir Kristiansen alibi.

MOBILBEVISET: Viggo Kristiansen søker på ny å få saken sin gjenopptattt. Kristiansen soner en dom på 21 års forvaring for drap og voldtekt. Foto: NTB Scanpix
MOBILBEVISET: Viggo Kristiansen søker på ny å få saken sin gjenopptattt. Kristiansen soner en dom på 21 års forvaring for drap og voldtekt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Draps- og voldtektsdømte Viggo Kristiansen prøver nå å få saken sin gjenopptatt igjen.

Gjenopptakelseskommisjonen har avvist Kristiansens begjæringer seks ganger tidligere, men nå prøver Kristiansens advokat Arvid Sjødin ny veier for å få saken prøvd på nytt.

Han prøver nå å få begjært saken gjenopptatt overfor statsadvokaten og viser til objektivitetsprinsippet, som ble nedfelt i lovverket etter justismordet på Fritz Moen.

- Viggo Kristiansen er tydelig på at han ikke vil ut av fengselet før han er renvasket, sier hans advokat Arvid Sjødin.

Sivilingeniør med ny rapport

Statsadvokat Jan Tallaksen i Agder statsadvokatembete bekrefter overfor Dagbladet at de har mottatt saken og bedt om en uttalelse fra Agder politidistrikt.

I forsøket på ny omkamp er sivilingeniør Halvard Sivertsen trukket inn.

Han har 37 års erfaring fra Telenor og har utarbeidet en ny rapport om det såkalte mobilbeviset i Baneheiasaken.

Hans konklusjon er at Viggo Kristiansen har alibi for tidspunktet drapene skjedde på de to småjentene i Baneheia i Kristiansand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer