Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Baneheia-drapsmannen ble filmet på gatekjøkken - nå er filmeren (42) politianmeldt

- Jeg vil at folk ikke skal glemme hva han har gjort og se ansiktet hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

42-åringen som filmet er en tidligere medfange av Jan Helge Andersen, som siden januar i år har vært prøveløslatt fra sin fengselsstraff på 19 år etter Baneheia-drapene i Kristiansand i 2000.

Videoen ble lagt ut på Facebook onsdag kveld. Torsdag morgen ble den slettet etter oppfordring fra Vestfold friomsorgskontor.

- Vi ble gjort klar over videoen onsdag kveld, og har bestemt oss for å anmelde forholdet, sier Jo Inge Svendsen, som leder kontoret, til Tønsberg Blad, som først omtalte saken. 

I videoen blir Andersen kaldt «pedo» og bedt om å flytte fra Tønsberg-området, der han bor nå. I kommentarfeltet under videoen kom det flere oppfordringer om å «ta» den drapsdømte mannen.

- Dette er tredje gangen jeg ser ham i byen, og jeg føler sterk avsky hver gang. Jeg vil at folk ikke skal glemme hva han har gjort og se ansiktet hans, sier 42-åringen til avisa.

Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Jentene ble funnet to dager senere.

Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen ble dømt til henholdsvis 21 års forvaring og 19 års fengsel for voldtekt og drap på de to jentene. 

(NTB/Dagbladet)

DØMT: Dette bildet av Jan Helge Andersen er tatt på slutten av nittitallet.
DØMT: Dette bildet av Jan Helge Andersen er tatt på slutten av nittitallet. Vis mer