OPPGITT: Viggo Kristiansen ble ikke hørt i retten på fredag. Her hans advokater, Sigurd Klomsæt (t.h.) og Arvid Sjødin. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
OPPGITT: Viggo Kristiansen ble ikke hørt i retten på fredag. Her hans advokater, Sigurd Klomsæt (t.h.) og Arvid Sjødin. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Baneheia-saken ville vært gjenåpnet i England

Viggo Kristiansen anker saken mot Gjenopptakelseskommisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo tingrett ga ikke Baneheia-dømte Viggo Kristiansen medhold i hans søksmål mot Gjenopptakelseskommisjonen på fredag.

- Det var nedslående, sier Kristiansens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, til Dagbladet. 

Han varsler at klienten vil anke avgjørelsen.

- Hvordan tar Kristiansen avgjørelsen?

- Han er den som tar det mest fornuftig. Det største nederlaget for ham var at han ble dømt og misforstått i den opprinnelige rettssaken. Han har vært gjennom mange nederlag, sier Klomsæt.

- Bør gjenåpnes Chris Hadkiss, administrerende direktør for Forensic Science Service (FSS) i London - tidligere en del av New Scotland Yard - sa da han vitnet under rettsforhandlingene i Oslo tingrett at Kristiansens sak ville vært gjenåpnet i England.

Hadkiss kjenner Baneheia-saken inngående, da Klomsæt har brukt ham som sakkyndig.

- Vi har hatt liknende saker hvor det er stor meningsforskjell på ekspert-uttalelsene. Våre undersøkelser ville gitt grunnlag for gjenåpning, sa Hadkiss i retten, ifølge ABC Nyheter, som har hørt lydbåndopptak fra retten.

- Svake beviser Hadkiss kritiserer bevisene mot Kristiansen.

- Dette er svake beviser, som på ingen måte konkluderer med at det var to personer bak ugjerningen, sa briten i retten.

Viggo Kristiansen (32) ble dømt til 21 års forvaring for voldtekt og drap i Baneheia i Kristiansand. Denne rettsrunden , har nå for femte gang krevd at hans sak blir behandlet av Gjenopptakelseskommisjonen.

Det skjedde etter at Kristiansens søksmål mot kommisjonen var berammet - det første søksmålet av sitt slag etter at kommisjonen ble opprettet i 2004.

- Med all mulig respekt, dere har ikke løftet en finger, sa advokat Sigurd Klomsæt til Gjenopptakelseskommisjonen i retten.