Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

BaneService blir AS

Protestene fra de jernbaneansatte hjalp ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Protestene fra de jernbaneansatte gjorde ikke inntrykk på stortingsflertallet. Tirsdag vedtok regjeringspartiene og Fremskrittspartiet at Jernbaneverkets forretningsvirksomhet, BaneService, skal omdannes til aksjeselskap.

Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet kom med hard kritikk av privatiseringen.

- Privatiseringen vil føre til forvitring og oppsplitting av fagmiljø. Jeg har lyst til å si til statsråden: At du tør. Ta de ansatte på alvor før det er for sent, oppfordret Aps hovedtaler Oddbjørg Ausdal Starrfelt.

Privatiseringen av Jernbaneverkets drift og vedlikehold kan føre til at rundt 1.000 ansatte blir nødt til å finne nytt arbeid.

Regjeringspartienes hovedtaler, Petter Løvik (H) beskyldte mindretallet og Jernbaneforbundet for desinformasjon. I debatten om Samferdselsdepartementets budsjett tirsdag formiddag avviste han påstander om at konkurranseutsettingen går på sikkerheten løs.

- Staten styrker sin rolle som eier og som garantist for sikkerheten. Vi sikrer at andre enn den som står for driften får ansvar for sikkerheten. Konkurranseutsettelse fører til at vi får mer igjen for pengene. Resultatet blir styrket sikkerhet, bedre jernbane og at kundene får et bedre tilbud, konkluderte han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media