Bank får kritikk etter «sjekke-stunt»

- Bidrar til problemet de selv prøver å løse.

«SJEKKET» SINGLE: Sparebank 1 SMN fikk mye oppmerksomhet da de brukte sjekke-appen Tinder for å tiltrekke seg kunder, som del av et eksperiment. Nå høster banken kritikk. Foto: Tinder
«SJEKKET» SINGLE: Sparebank 1 SMN fikk mye oppmerksomhet da de brukte sjekke-appen Tinder for å tiltrekke seg kunder, som del av et eksperiment. Nå høster banken kritikk. Foto: Tinder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sparebank 1 SMN fikk mye oppmerksomhet tidligere denne uka, da det ble kjent at de hadde tatt i bruk sjekke-appen Tinder for å komme i kontakt med potensielle nye lånekunder.

Etter å ha «likt» bankens bruker «Line, 23» på Tinder, fikk en trønder følgende melding:

«Hei, Line fra Sparebank 1 SMN her :) Jeg vet jo hvor viktig det er å spare, men her kan jeg jo ikke spare på komplimentene. Du er så kjekk!»

Å opprette en Tinder-bruker krever en Facebook-profil. Banken opprettet derfor to profiler kalt «Line, 23» og «Labb, 23», etter bankens maskoter.

- Kan tilby det meste «Line, 23» beskriver seg selv blant annet med denne teksten:

«Bil, hus, hytte og gode samtaler - jeg kan tilby deg det meste. Jeg vil dele livet mitt med deg! Lover ikke at du vil være den eneste for meg, men jeg lover å stille opp for deg i både gode og onde dager. Skal vi bli bedre kjent? ;)».

Stuntet provoserer datasikkerhetsekspert Per Thorsheim kraftig.

Han mener banken har ignorert brukervilkårene til både Facebook og Tinder, som begge krever at personprofiler skal tilhøre en eksisterende person. Tinder spesifiserer i tillegg at brukerprofilen må benyttes til ikke-kommersiell bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer