Sparebanken Vest:

Bank med stor blemme: Sendte ut kundeliste med 2500 navn og personnumre

Sparebanken Vest beklager. 

BANK: Illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix
BANK: Illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sparebanken Vest sendte i går ettermiddag ut en e-post til rundt 280 kunder. Den e-posten inneholdt informasjon som aldri burde blitt sendt.

E-posten inneholdt et excel-ark med opplysninger om rundt 2500 personer. Arket inneholdt både navn, telefonnummer, e-postadresse, personnummer og adresse, skriver Bergens Tidende som først omtalte saken.

Banken beklager

- Vi beklager på det sterkeste det som har skjedd. Det var en menneskelig feil, og det er nå meldt inn til Datatilsynet og Finanstilsynet, sier Lars Ove Breivik, informasjonssjef i Sparebanken Vest, til Dagbladet.

Han forteller at det var en rådgiver hos et av deres lokalkontor som sendte ut en informasjons-e-post.

Ifølge BT var det informasjon om fondsparing og sparekalkulator som ble sendt ut til kundene:

«Hei! Merker du 500 kroner ut fra konto hver måned? Antakeligvis ikke – før du 20 år seinere bør ha 200 000 kroner. Start fondssparing i dag. En avgjørelse som blir klokere og klokere for hvert år som går. [...]»

- En viss risiko

Breivik forteller at banken nå skal gå gjennom sine rutiner.

- Vi må se på våre rutiner, både når det gjelder det datatekniske, men også den menneskelige biten av det, sier informasjonssjefen.

Han sier at de ser på risikoen for ID-tyveri som liten, men forteller at de har kontaktet de om lag 280 kundene som fikk tilsendt navnene og personnumrene.

Datatilsynet forteller til Bergens Tidende at denne typen opplysninger, som har blitt delt, ikke er nok til å kunne misbrukes ved identitetstyveri.

- Det er likevel en viss risiko for misbruk. Det er mye informasjon som er delt, sier Atle Årnes, fagdirektør i Datatilsynet, til BT.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer