Sparebank 1 SR-Bank har i flere år leaset helikopter for kunden CHC. Foto: AP / Scanpix
Sparebank 1 SR-Bank har i flere år leaset helikopter for kunden CHC. Foto: AP / ScanpixVis mer

Bank motvillig eier av to helikoptre

Sparebank 1 SR-Bank krever 160 millioner kroner av advokater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Sparebank 1 SR-Bank har ifølge Finansavisen i flere år leaset helikopter for kunden CHC. Kluge Advokatfirma ble leid inn som rådgivere da to leieavtaler med modellen Eurocopter Super Puma skulle fremforhandles i 2011 og 2012.

Banken får ikke levert helikoptrene tilbake på grunn av en spesiell klausul i kontrakten med forsikringsselskapet Ironshore i USA.

Ifølge avisen går klausulen i korte trekk ut på at Ironshore kunne bryte leasingavtalen med Sparebank 1 SR-Bank dersom CHC ble insolvent. Det skjedde i fjor vår da morselskapet i USA søkte om konkursbeskyttelse.

Banken hevder de ikke visste om klausulen og at Kluge har handlet uaktsomt. For dette kreves inntil 160 millioner kroner.

– Vi hadde engasjert Kluge til å være vår profesjonelle part, men vi mener at Kluge ikke gjorde en god jobb for oss i forbindelse med disse kontraktene. Konsekvensen av det er at vi krever erstatning, sier Thor-Christian Haugland, konserndirektør kommunikasjon i Sparebank SR-Bank, til Finansavisen.

Daglig leder og partner Snorre Haukali i Kluge Advokatfirma er overrasket over søksmålet.

– Vi forstår at SR Bank ønsker å få finne dekning for tap på sine engasjement, men at de drar det så langt som å gjøre rådgiverne ansvarlig ved insolvens hos sine kunder stiller vi oss uforstående til, sier Haukali til avisen.

Rettssaken starter i Oslo tingrett i neste uke.

Andre økonominyheter:
Pareto rydder opp - bytter ut fire aksjer
Investerer 500 mill. i skibakkene