Bank Norwegian til himmels - kjendisene jubler

Etter en ekstrem kursutvikling på 145 prosent i år er Bank Norwegian nesten like mye verdt som flyselskapet.

Bjørn Kjos:  Opplever stor suksess med Bank Norwegian. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Bjørn Kjos: Opplever stor suksess med Bank Norwegian. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Kursen i Bank Norwegian-aksjen har gått 25 ganger siden emisjonen i 2007. Snart har bankaksjonærene større verdier enn eierne av Norwegian.

Store verdier Mens flyselskapet verdsettes til 10,8 milliarder kroner på Oslo Børs har bankaksjene en børsverdi på 8,4 milliarder kroner. Finansavisen kan fortelle at største eier i forbruksbanken er flyselskapet, som har bankaksjer for 1,7 milliarder.

Med utgangspunkt i fredagens kurser trenger Bank Norwegian kun et kursløft på syv prosent før bankens aksjonærer har verdier som er større enn det rene flyselskapet.

Fantastisk vekst - Ingen så for seg Norwegians vekst, ei heller bankens vekst, kommenterer Pareto-forvalter Tore Været, som mener det mer å hente. Hans fond ble invitert med i den første åpne emisjonen på to kroner. Nå har han sett aksjen gå 25 ganger.

- Intuitivt skulle vi ha solgt når en aksje har gått så mye. Men når vi ser på inntjeningen og prisingen av selskapet, har vi bestemt oss for å bli, sier forvalteren til Finansavisen.

Til tross for høye kurser er ikke forvalter Tore Været redd for nedsiden. Han tror at det er store muligheter for vekst utenfor Norge.

Høy kjendisfaktor På eiersiden finner vi en rekke kjente profiler.

Ifølge Finansavisen sitter Aksel Lund Svindal på aksjer for 45 millioner kroner, Torstein Tvenge har en post verdt 170 millioner kroner, Arne Fredly har tatt gevinst underveis og har nå aksjer for 240 millioner kroner mens Egil Stenshagens aksjer er verdt 370 millioner kroner.

Flere nyheter Sjefanalytiker om boligprisene: - Vi kan godt få et prisfall
Boligkjøperne har blitt mer kresne
Prisene på borettslagsboliger er uendret
- Beste hyttemarked på ti år