Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bank of America betaler tilbake krisepenger

Dermed kan bankens ledere heve lederlønningene så mye de ønsker.

BETALER TILBAKE:Bank of America vil betale tilbake milliardene finansgiganten har fått i krisehjelp fra myndighetene. Foto: ScanpixScott Olson/Getty Images/AFP
BETALER TILBAKE:Bank of America vil betale tilbake milliardene finansgiganten har fått i krisehjelp fra myndighetene. Foto: ScanpixScott Olson/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Bank of America vil betale tilbake milliardene finansgiganten har fått i krisehjelp fra myndighetene. Dermed kan bankens ledere heve lederlønningene så mye de ønsker.


Summen som skal tilbakebetales, tilsvarer 250 milliarder kroner, og banken er avhengig av å reise ny kapital for å få det til.

Bank of America håper det skal bli lettere å finne en ny toppsjef når den har kvittet seg med krisemidlene og ikke lenger trenger å begrense lederlønningene.

Storbanken har lett etter en ny direktør siden den nåværende sjefen Ken Lewis i september sa at han planlegger å gi seg ved årsskiftet. Men stillingen er så langt ikke blitt besatt.

Begrensningene på lederlønningene var et krav fra amerikanske myndigheter da Bank of America mottok offentlig støtte i kjølvannet av finanskrisen i fjor. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media