Bank og tank ga positiv ukeslutt

Tankaksjene fortsatte oppturen fredag, og sammen med heftig handel i DnB holdt det Oslo Børs såvidt i pluss fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke lenger lett å spå aksjemarkedets reaksjoner på gode nyheter. Noen ganger er de dårlige. I dag viset detaljhandelstall fra USA at mannen i gata gjør sitt for å holde hjulene i gang i amerikansk økonomi. Pengeforbruket økte mer enn ventet i april, og mye tyder på at masseoppsigelsene foreløpig ikke har gitt noen knekk i fremtidstroen. Dette viser også dagens tall for forbrukernes fremtidstro.

Dette er jo selvsagt gode nyheter for amerikansk økonomi. I det kortsiktige aksjemarkedet er det imidlertid andre følelser som råder. Sterke nøkkeltall tolkes i retning av lavere sannsynlighet for nye aggressive rentekutt.

Det ga en flat og tildels svak åpning for børsene i USA. Det på sin side smittet over på teknologiaksjene her hjemme som er mest følsomme for utviklingen på den andre siden av Atlanteren. Utover det fortsatte reprisingen av Bergesen d.y. samtidig som DnB tok av. Norsk Hydro korrigerte også opp etter en svak start på mai.

I sum ble det en oppgang på 0,1 prosent for totalindeksen til 1.374,74 poeng. Omsetningen var beskjeden fra start i dag, men kom seg etter hvert opp. Ved stengning var den på 2.199 millioner kroner på hovedlisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer