RANET:  Sparebank 1-filialen i Porsgrunn ble ranet i ettermiddag. MMS: Per Flåthe
RANET: Sparebank 1-filialen i Porsgrunn ble ranet i ettermiddag. MMS: Per FlåtheVis mer

Bank ranet i Porsgrunn

Maskert mann tok seg inn i Sparebank 1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Sparebank 1-filialen i Porsgrunn ble i 14.45-tida i dag ranet av en maskert mannsperson. Ingen ble fysisk skadd i hendelsen, sier banksjef Per Halvorsen til Dagbladet.

- Det som skjedde var at en maskert mann kom inn i banken, gikk til skranken og ba om penger. Han kom unna med et mindre beløp, sier Halvorsen, og har ingen ytterligere detaljer omkring ranet.

- Stor vinterlue Politiet har fått utlevert overvåkningsmateriale fra filialen, og gikk i ettermiddag ut med en etterlysning av en mann i 18-20-årsalderen.

- Det jeg kan fortelle, er at Sparebank 1-filialen meldte om et ran klokka 14.43. Det skal ha vært én person som sto for ranet, en ung mann med utenlandsk utseende, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt til NTB.

Lena Weber var vitne til ranerens flukt fra banken.

- Jeg la merke til han fordi han hadde på seg en svær strikka vinterlue. Det er jo ingen grunn til at han skulle ha slikt på seg nå. Det er ikke kaldt, sier Weber til Dagbladet.

- Ung mann Hun visste ikke at det var raneren hun var vitne til før kort tid etter, da politiet dukket opp. Hun beskriver raneren på følgende måte:

-Det var en ung mann, som hadde på seg stor blå genser, svær strikka vinterlue og sekk. Han løp mot Bybakken. Ja, han hadde vel dårlig tid, forteller Weber.

Ifølge Telemarksavisa skal raneren ha hatt et skjerf over ansiktet hatt på seg en grønn militærbukse og hvite joggesko. Mannen bar på en svart ryggsekk.

Raneren skal være rundt 175 centimeter høy og mellom 18-20 år gammel. Han beskrives som tynn.

Dagbladet kommer med mer.