Banka opp pumaen

Da Greg McCoy så at den ville pumaen hadde familiekatten i munnen ble han sint. Han tok opp kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var helt idiotisk, sier McCoy til New York Times i ettertid av slåsskampen med den ville pumaen.

McCoy bor i Boulder, Colorado, et område hvor bestanden av pumaer har tatt seg opp betraktelig de siste årene. Da han kom ut av huset sitt en morgen og så at familiekatten befant seg hjelpeløst sprellende i munnen på villdyret, ble han sint.

McCoy kastet seg over pumaen, tok tak i halen på den, og dro den inn på plenen foran huset igjen. Han tok kvelertak på pumaen med venstre hånd, og prøvde å dra løs katta fra pumaens munn med høyre.

Men pumaen kom seg løs fra grepet, og før den forsvant med katta, langet den ut et spark med venstre bakfot.

- Det føltes som å bli slått med en knyttneve med fire nagler på. Det fikk meg til å innse at jeg burde la den løpe, sier han til avisa.

McCoy flyttet til Boulder for to år siden, og det er første gang han har hatt nærkontakt med pumaer selv om de begynner å bli mer og mer vanlige i delstaten.

- Jeg hadde lest om hvordan jeg skulle oppføre meg overfor pumaer, men jeg husket ingenting av det da jeg så en med datteren min sin katt i munnen. Jeg var rett og slett helt idiotisk, sier han.

Og heldig. Amerikanske eksperter mener pumasparket han fikk da dyret løp sin vei lett kunne ha tatt med seg størstedelen av ansiktet til McCoy. Han slapp unna med å miste en katt.

- Jeg fortjente hver lille ting som skjedde meg. Vi har valgt å bosette oss i deres bakhage, så vi er nødt til å finne oss i at de er her, sier McCoy.

  • Viltlovgivningen i Colorado åpner ikke for at man kan drepe pumaer som angriper mennesker eller husdyr. De kan bare avlives hvis de dreper mennesker.

    Hør en puma brøle!

KOSEDYR: Pumaen ser søt ut, men er absolutt ikke så lur å utfordre til slåsskamp.