Bankdirektør fikk over 14 millioner i sluttpakke

Bare måneder før fikk banken kriselån for å overleve.

SLUTTPAKKE: Til tross for at BNbank (tidligere Glitnir Bank) hadde et underskudd på 579 millioner kroner i fjor, fikk administrerende direktør Morten Bjørnsen med seg over 14 millioner kroner da han sluttet.
Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
SLUTTPAKKE: Til tross for at BNbank (tidligere Glitnir Bank) hadde et underskudd på 579 millioner kroner i fjor, fikk administrerende direktør Morten Bjørnsen med seg over 14 millioner kroner da han sluttet. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere administrerende direktør Morten Bjørnsen i BNbank fikk hele 14,3 millioner kroner i sluttpakke, selv om banken slet med enorme økonomiske problemer, skriver DN.

For å overleve fikk BNbank (tidligere Glitnir Bank) et kriselån på fem milliarder kroner fra Bankenes Sikringsfond, bare måneder i forveien.

Til tross for at BNbank hadde et underskudd på 579 millioner kroner i fjor, fikk Bjørnsen over 14 millioner kroner etter at han forlot stillinga i januar. Dette var fordelt på etterlønn, årslønn og prestasjonslønn, skriver DN.

Kjell Fordal, medlem av BNbank-styret og konserndirektør i Sparebank 1 SMN, sier utbetalingene er «helt urimelige».

- Det ble gjort mye rart her før vi overtok og det er ikke slik vi driver. Den slags prestasjonsavlønning har vi ikke i vårt system og vi har signalisert at dette ikke er et nivå vi vil kjenne oss igjen i, sier Fordal til DN.

Tidligere bankdirektør Morten Bjørnsen sier utbetalingene gjelder for to kalenderår.

- Min vurdering er at eierne var godt fornøyd med jobben jeg hadde gjort, så må det være opp til andre å vurdere hva som er rimelig, sier Bjørnsen til DN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer