Banken firer ikke på kravene

Bank1Oslo har fått det de selv kaller en storm av henvendelser fra sinte kunder, men velger likevel å stå på sitt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvparten av bankens lånekunder får økt renta 0,85 prosentpoeng.

Renteøkningen gjelder først og fremst «ordinære kunder» - de som ikke betaler 75 kroner måneden for å være medlem av bankens fordelsprogram.

- Vi hadde en gunstig lav prising tidligere. Derfor har vi funnet det riktig å sette opp renta mer enn markedet for øvrig. Våre priser er fortsatt fullt ut konkurransedyktige, sier Kåre Johan Osen, direktør for personmarkedet.

Renteøkningen gjelder uavhengig av størrelsen på lånet, opplyser Osen, som beklager regionsleder Nils Erik Lilleaas' uttalelse til Dagbladet om at dette bare skulle gjelde mindre lån og få kunder.

LO-misnøye

Nåløyet for å få bankens laveste rente, 8,2 prosent, er å bli med i fordelsprogrammet.

Ikke engang LO-medlemmer får bankens laveste rente uten det. Dette opprører de gamle kundene i Landsbanken/Vår bank, forløperen til dagens bank. Ikke minst fordi prislista sier at LO-medlemmer får «opptil 80% finansiering til laveste rente».

- Det betyr laveste ordinære rente utenom fordelsprogrammet, sier direktør Kåre Johan Osen.

- Det står «laveste rente» - som er 8,2 prosent - ikke «laveste ordinære rente»?

- Vår laveste ordinære rente er 8,55 prosent, og det får LO-medlemmer som ikke er med i vårt fordelsprogram. LO-medlemmer har en fordel i at de får denne renta opp til 80 prosent finansiering, sier Osen.

- Fordelskunder

- Dagbladet undersøkte 14 store banker den 22. juli, og disse bankenes beste boligrente ligger i området fra 7,91 til 8,15 prosent. Bør kundene i Bank 1 Oslo skifte bank?

- Vi er en del av et levende marked, og vi behandler kundene i henhold til vårt konsept. Så må kundene velge bank ut fra en totalvurdering.