-  Banken utnyttet sårbarheten min

Storebrand Bank ASA rådet den hodeskadde Geir Wennevik (32) til å pantsette leiligheten, ta opp lån og investere i aksjer for å sikre sin økonomiske framtid. Nå refser Bankklagenemnda Storebrand Bank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STEINKJER/OSLO (Dagbladet): Bankklagenemnda mener nå at Storebrand Bank ASA har opptrådt uaktsomt og i strid med god bankskikk.

Den 20. juli 1993 skulle Geir Wennevik prøvekjøre motorsykkelen sin. Han tok av seg hjelmen for å høre etter ulyder fra sin Kawazaki 1000 R. I en slak kurve på en bygdevei i Levanger kjørte han ut, trolig løsnet girskifteren.

-  Det var flaks at noen fant ham. Geir hadde fått store hodeskader, men har vist en utrolig vilje, sier far Reidar Wennevik.

I 1997 ble han 100 prosent uføretrygdet. I 1999 fikk han erstatning fra Gjensidige Forsikring på 1,4 mill kr.

-  Tapt over halv million

Steinkjer-mannen hadde ved årsskiftet 1999/2000 en nettoformue på kr 839 451 - og ble rådet av Storebrand Bank til å investere 800 000 i aksjeindeksobligasjon.

Selv om banken hadde fått innsikt i Geir Wenneviks legejournal, hvor det går fram at han har nedsatt funksjonstempo, redusert innføringsevne samt manglende innsikt og forståelse for egen livssituasjon, ble kr 600 000 lånefinansiert med et fastrentelån på 7,6 prosent rente. 200 000 ble ifølge Wennevik brukt av forsikringsutbetalingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer