Bankene avventer og håper på stabilitet

Bankene har en avventende holdning etter de siste renteforhøyelsene fra Norges Bank. Men spådommene går i retning av et nytt rentebyks for lånekundene i neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ut over dagen var det hektisk møtevirksomhet i bankene, etter at sentralbanken for sjuende gang i år i dag besluttet å øke utlånsrenta til bankene - den såkalte dagslånsrenta - for deretter å gjøre det klart at krona skal flyte.

- Is i magen

- Nå gjelder det å ha is i magen, sier informasjonsdirektør Tore Dyrdahl i Postbanken.

  Det synes å være gjengs oppfatning i de større bankene. En telefonrunde NTB har gjort til bankene forteller at den avventende holdningen i alle fall vil vare ut denne uka. Men i begynnelsen av neste uke kan det komme en ny, ubehagelig melding til mange av landets lånekunder.

  - Markedet er nå så urolig at både vi og kundene gjør lurt i å avvente situasjonen. Det er neppe tvil om at vi må gjøre noe med den flytende renta, men dette tar vi ingen beslutning om denne uka, sier Elin Ørjasæter i Sparebanken NOR til NTB.

Fastrente

Turbulensen på pengemarkedet har fått flere banker til å stoppe ordningen med utlån til fast rente. De bankene som fortsatt har dette tilbudet, ble i dag rent ned av henvendelser fra bekymrede lånetakere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer