Bankene følger etter

Litt nølende, men bankene er klare til å sette opp renta. Den eneste som allerede i dag flagger renteøkning er SR-bank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fokus bank

- Det er klart at en renteendring fra Norges Bank tilsier at alle banker, også Fokus Bank, vurderer sine renter. Mer kan vi ikke si i dag. Men renteøkningen kommer ikke overraskende på oss, sier informasjonsdirektør Anne Karin Sveinall i Fokus Bank.

Kreditkassen

- Dette gir grunnlag for at vi må vurdere situasjonen i dagene framover, men det er ikke tatt noen beslutning. Jeg vil ikke si noe om hvorvidt det er mer sannsynlig med en renteøkning nå enn før økningen fra Norges Bank, sier informasjonssjef Tore Westhrin i Kredittkassen.

Gjensidige NOR

- Det er flere forhold som spiller inn, blant annet konkurransesituasjonen. Men vi vil i løpet av et par dager vurdere om renta skal settes opp, sier informasjonsrådgiver Stein Inge Liasjø i Gjensidige Nor.

SR-bank

SR-bank, den største banken i Sparebank1-gruppa, vil justere utlånsrenta etter renteøkninga fra Norges Bank.

- Det er litt tidlig ennå, vi vil behandle endelig renteøkning i morgen eller fredag. Men det er allerede klart at vi vil sette opp renta. Det blir en marginal justering, sannsynligvis en noe større økning enn Norges Banks 0,25 prosent, sier informasjonssjef Frode Midttun i SR-bank.

Sist SR-bank satte opp renta, var i oktober i fjor.

Postbanken på gjerdet

- Vi følger med i markedet som alltid, og tar det rolig. Vi vil vente noen dager og se, før vi eventuelt justerer våre utlånsrenter, sier informasjonsjef i Postbanken, Steinar Sværen.

DnB

- DnB avventer situasjonen for å se hvordan dette slår ut. Det er ingen direkte sammenheng mellom renta fra Norges Bank og vår rente, sier konserndirektør Jarl Veggan i DnBs informasjonsavdeling.

Vår bank og forsikring

- Det er sannsynlig at vi setter opp renta etter dette, men det tar vi endelig stilling til først etter påske. Fram til da følger vi utviklingen slik vi alltid gjør, sier informasjonssjef Margrete Jæger i Vår bank og forsikring.

Nordlandsbanken

- Det kan bli tatt en avgjørelse mot slutten av uka, men vi vil se an markedet og hva konkurrentene gjør. Jeg tror det vil ta litt tid før det kommer en renteøkning fra oss hvis den i det hele tatt kommer, sier informasjonssjef Bjørn Sture Trymbo i Nordlandsbanken.