VIL DELE MER:  LO-leder Gerd Kristiansen ber bankene dele mer av overskuddet med kundene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIL DELE MER: LO-leder Gerd Kristiansen ber bankene dele mer av overskuddet med kundene. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Bankene forsyner seg på vanlige folks bekostning

LO ber bankene sette ned renta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske banker hadde et overskudd på 25 milliarder kroner første halvår. LO-leder Gerd Kristiansen ber bankene dele mer av overskuddet med kundene.

- Nå må kundene også få noe. Sett ned renten. De store bankene forsyner seg godt på vanlige folks bekostninger, sier Kristiansen til VG.

- Bankenes ansvar Hun får støtte av finansminister Siv Jensen (Frp).

- Det er bankenes ansvar å definere egen utlånspraksis og hvilken rente de setter. Jeg oppfordrer likevel bankkunder til å være bevisste forbrukere; vi er veldig lojale mot banken vår. Hvis konkurransen mellom bankene skal fungere optimalt må også kundene følge med.

Kundene må stille krav om betingelser og true med å bytte bank hvis de ikke får de betingelsene de fortjener, sier Jensen.

Stort overskudd Av de 25 milliardene i overskudd første halvår, står DNB for nesten halvparten. Det er uvisst om det vil komme kundene til gode.

- Vi kan ikke si noe om hva som skjer fremover, men vi satte ned renten på flytende lån for de fleste av våre kunder i juni, med inntil 0,25 prosentpoeng, sier Thomas Midteide, konserndirektør for kommunikasjon i DNB, til avisen. (NTB)