OTC 2016:  Mike Beveridge mener krisen skyldes utlånshissige banker. Foto: Mats Langaard.
OTC 2016: Mike Beveridge mener krisen skyldes utlånshissige banker. Foto: Mats Langaard.Vis mer

Bankene lærer aldri

Fem år etter finanskrisen pumpet bankene penger inn i rigg- og supplymarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Hvis ikke bankene hadde lånt ut så mye, ville ikke alle riggene og supplyskipene vært bygget. Det tok ikke mer enn fem år etter finanskrisen i 2008 før gjelden var tilbake. Folk lærer ikke leksen, sier Mike Beveridge, sjef for investeringsbanken Simmons & Company, til Finansavisen.

OTC Han er på plass i Houston for å få med seg verdens største offshoremesse OTC. Mellom møter med eksisterende og potensielle nye kunder, deler han sitt syn på fremtiden for offshoreselskapene som er hardest rammet av nedturen i oljeindustrien.

- Bankene er motvillige til å trekke ut kontakten, men etter hvert vil markedskreftene sørge for det. Særlig rigg- og supply har behov for en betydelig kapasitetsreduksjon, sier Beveridge til Finansavisen.

Spår konsolidering Han mener konsolideringer er den eneste løsningen på krisen.

- Konsolideringer er ett av områdene vi jobber med. Det er vanskelig, men burde være svaret. Ledelsene bør se at selskapene da blir sterkere, kan kontrollere mer av markedet, finne synergier, og få ned kostnadene, mener han.

Etter at oljeprisen har løftet seg fra bunnen på 27 dollar, og flere av oljeselskapene har kuttet kostnaden med opptil 50 prosent, tror Beveridge stabilitet og forutsigbarhet er viktigere enn eksakt oljepris for at oljeselskapene skal sanksjonere nye felt.

Han tror det er høy aktivitet før oljeprisen står i 80-90 dollar.

Flere nyheter
- Bivirkningene i boligmarkedet kan bli kraftige
Sjeføkonom om boligboble: - Vi utelukker det ikke
Spår boligprisene opp 22 prosent i Oslo