SNAKKER UT: Bernard L. Madoff ble bedømt for bedrageri i juni 2009, for å ha svindlet til seg 65 milliarder dollar. Nå snakker han ut for første gang siden arrestasjonen. Foto: AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
SNAKKER UT: Bernard L. Madoff ble bedømt for bedrageri i juni 2009, for å ha svindlet til seg 65 milliarder dollar. Nå snakker han ut for første gang siden arrestasjonen. Foto: AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARYVis mer

- Bankene må ha visst om svindelen

Bernard L. Madoff snakker ut for første gang siden han ble fengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det første intervjuet siden arrestasjonen i desember 2008, snakker Madoff ut om bedrageriet, melder New York Times.

Bernard L. Madoff ble dømt for bedrageri i juni 2009, og soner en straff på 150 år i fengsel for å ha svindlet til seg 65 milliarder dollar (omlag 400 mrd. kr.) i tidenes største ponzibedrageri.

- De må ha visst Under det to-timers lange intervjuet hevder han at familiemedlemmene ikke visste om hans forbrytelser.

Han hevder at uidentifiserte banker og hedgefond var «medskyldige» i sin omfattende svindel, noe som er en helomvending fra tidligere påstander om at han var den eneste som er involvert.

- De må ha visst. Men holdningen var av typen «Hvis du gjør noe galt, vil vi helst ikke vite det», sier Madoff

- Bankene lukket øynene med vilje, hevder han.

  Usikker på summene Blant ofrene for det verdensomspennende pyramidespillet han drev, var veledighetsorganisasjoner, storbanker, filmmoguler og finansaktører.

Flere titalls milliarder dollar ble overført til Madoff i løpet av en periode på to tiår, og hele 16.000 personer antas å ha tapt penger på pyramidespillet.

Det er fortsatt uklart hvor store summer som har vært i spill. Madoff hevdet opprinnelig at han disponerte 65 milliarder dollar.

I intervjuet med The New York Times sier Madoff at det ikke finnes noen unnskyldning for lovbruddene han har begått.

Han vedgår samtidig at han er overrasket over innholdet i korrespondanse mellom bankfolk fra perioden før finanskrisen som er lagt fram i saken.

- De var mer mistenksomme enn jeg trodde den gang, sier han.