Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bankene setter ned renta

Flere banker annonserte i dag at de setter ned låne- og innskuddsrentene etter at Norges Bank satte ned sine renter i forrige uke. Landets banker har fått skarp kritikk for å sette ned rentene for sent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Størrelsen på bankenes varslede rentenedgang følger i all hovedsak også rentereduksjonen til Norges Bank, det vil si at den er på 0,5 prosentpoeng.

Med rentenedgangen er de laveste rentene for boliglån innenfor 60 prosent av lånetaksten godt nede på 7 prosent-tallet.

De bankene som annonserte rentereduksjon er:

Bankene soper inn

Mens nordmenn flest fortsatt sliter med Europas høyeste boligrenter, legger nå den ene banken etter den annen fram rekordresultater for 1. kvartal.

Sparebank Midt-Norge la i dag fra et driftsresultat på 184 millioner kroner. Det er hele 75 prosent bedre enn i samme periode i fjor. Årsaken er høyere rentenetto.

I forrige uke la flere mindre sparebanker fram et nesten like godt resultat.

Den svenske storbanken, Handelsbanken, fikk i første kvartal et resultat på 2,2 milliarder kroner. Det er 35 prosent bedre enn i fjerde kvartal og 12 prosent bedre enn i samme kvartal i fjor.

Handelsbanken har kontor i Norge. Også for den svenske banken er rentenettoen forklaring på det bedrede resultatet.

NRK Dagsnytt har beregnet bankenes økte fortjeneste på grunn av den store forskjellen mellom innlåns- og utlånsrenter til en halv milliard kroner i første kvartal.

Etter hvert som regnskapstallene nå kommer, kan det tyde på at dette er et forsiktig anslag.

(NTB)