Bankene stryker på spare-anbefalinger

- Bankrådgivere er rene selgere og må kalle seg det, mener Forbrukerrådet.

VERSTINGEN: Sparebank1 kommer dårligst ut i Forbrukerrådet undersøkelser. Nå krever rådet at de bankansatte slutter å kalle seg for rådgivere, når det viser seg at de driver med salg. Arkivfoto: OLE C.H. THOMASSEN
VERSTINGEN: Sparebank1 kommer dårligst ut i Forbrukerrådet undersøkelser. Nå krever rådet at de bankansatte slutter å kalle seg for rådgivere, når det viser seg at de driver med salg. Arkivfoto: OLE C.H. THOMASSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avsløringen av bankenes finurlige «strukturerte spareprodukter» fører til at Forbrukerrådet i år setter alle kluter til for å sikre menigmanns rettigheter.

Mange bankkunder føler seg lurt.

Nå vil Forbrukerrådet rydde opp i sparemarkedet og i misvisende bruk av begreper.

De mener det blant annet må bli slutt på bankenes bruk av begrepet kunderådgiver, som de ikke ser som gode rådgivere, men som rene selgere for bankene.

Forbrukerdirektør Randi Flesland mener bankenes spareråd står til stryk, men sier til NTB at hun har god tro på at felttoget skal lykkes:

- Vi får enormt mange henvendelser fra forbrukerne, og har satt inn stort trykk på denne saken. Samtidig har vi veldig godt samarbeid med Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH), så jeg har en forventning om at her kommer det til å skje ting, sier forbrukerdirektøren.

Stor pågang

I dag presenterte hun Forbrukerrådets forslag til «ryddepakke» i sparemarkedet, samtidig som hun ga en oversikt over tingenes tilstand på forbrukersektoren.

Forbrukerrådet registrerte 110 500 henvendelser i 2008, en oppgang på nær 3 700 sammenlignet med 2007.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer