Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bankene truer med å stenge

Bankenes Arbeidsgiverforening har varslet lock-out i bankene som svar på Finansforbundets varsel om plassfratredelse. Dette fører til at samtlige banker vil bli stengt fra første streikedag, som er tidligst fredag 11. juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansforbundet og Bankenes Arbeidsgiverforening brøt sist fredag lønnsforhandlingene for 20.000 bankansatte. Oppgjøret går derfor til mekling.

Punktstreik

Finansforbundet har valgt punktstreik som konfliktform, og har varslet plassfratredelse for medlemmene i Sparebanken NOR som den første gruppen som tas ut i streik. Deretter følger en gradvis opptrapping av arbeidskonflikten fram til full streik 30. juni.

- Bakgrunnen for dette er at Finansforbundet ikke ønsker å ramme kundene mer enn nødvendig i en konflikt, skriver forbundsleder Dag Arne Kristensen i Finansforbundet i en pressemelding.

Lock-out

Bankenes Arbeidsgiverforening har svart med å varsle lock-out for de bankene som ikke blir rammet av punktstreik.

- Vi kan ikke la én eller noen få banker i stikken, slik at de må ta belastningen og det økonomiske tapet med en streik. Vi føler oss dermed tvunget til å varsle lock-out, sier administrerende direktør Jostein Røsjø i Bankenes Arbeidsgiverforening til NTB. Arbeidsgiverforeningen vil trappe ned lock-outen tilsvarende Finansforbundets opptrapping av streiken.

Det er første gang Bankenes Arbeidgiverforening varsler lock-out.

- Det skyldes at det er første gang Finansforbundet bruker punktstreik. I tidligere konflikter har alle blitt tatt ut i streik fra første dag, sier Røsjø.

Lokale tillegg

Finansforbundets krav var et generelt tillegg på 2,1 prosent, men ikke mindre enn 5.000 kroner til alle ansatte. Arbeidsgiverne tilbød null i generelt tillegg og mente eventuelle lønnsjusteringer kun skulle gjøres lokalt i den enkelte bedrift. Først neste uke vil det bli klart når partene blir innkalt til Riksmeklingsmannen.

(NTB)