Bankene venter med renteøkning

Bankene regner med at de må følge Norges Bank og sette opp renten på lån til sine kunder. Men i formiddag var det ingen banker som hadde fastsatt hvor stor renteøkningen vil bli og når den vil komme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Men flere banker stoppet i dag salget av lån med fast rente etter stor pågang fra kunder med lån med flytende rente som ønsket å binde renta på sine boliglån.

  Den Norske Bank var først ute med å stoppe salget av fastrentelån. Siden fulgte Sparebanken NOR og Sparebank1Vest.

Fortsetter

Men Kreditkassen fortsetter salget av fastrentelån:

  - Vi har vurdert det slik at svingningene i obligasjonsmarkedet ikke er så store at det skulle være noen grunn for at vi stoppet dette salget, sier informasjonsdirektør Kjell Flø.

  Også Postbanken fortsetter salget av fastrentelån, men fastsetter renten den dagen kunden mottar tilsagnsbrevet fra banken.

Turbulent

Bankene følger utviklingen på det turbulente pengemarkedet fra time til time for å prøve å finne ut hva som kan bli mer vedvarende tilstander.

  Postbanken vil øke renten på sine utlån, men det er ennå ikke avgjort hvor stor renteøkningen vil bli og når den skal gjelde fra, sier informasjonsdirektør Tore Dyrdahl til NTB.

  - Vi har ennå ikke hevet renta etter at Norges Bank hevet sin rente med 0,5 prosent for to uker siden. Derfor ligger vi nå 2 prosent på etterskudd, sier Dyrdahl, uten at det dermed er sagt noe om hvor stor renteøkningen nå blir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer