BANK: Banksjef Geir Begskaug i Sparebanken Sør følger gjerne kundene sine til Oslo. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
BANK: Banksjef Geir Begskaug i Sparebanken Sør følger gjerne kundene sine til Oslo. Foto: Eivind Yggeseth / FinansavisenVis mer

Banker fra hele landet kjemper om kundene i Oslo

Regionbanker flytter med kundene inn i storbyene. Flere har over 10 prosent av lånene til personkunder i Oslo og Akershus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): De store byene og hovedstaden er blitt et naturlig mål for vekstkåte regionsbanker, skriver Finansavisen i dag.

- Vi er en fylkesbank for Møre og Romsdal, men vi har også som strategi å følge folk ut når de studerer eller får arbeid. Derfor har vi mange kunder i Bergen, Oslo og Trondheim, sier sjef for personmarkedet i Sparebanken Møre, Trond Nydal, til Finansavisen i dag.

Banken har 7.000 aktive kunder i Oslo og Akershus og nylig møtte 500 personkunder opp til bakalaomiddag på
bankens årlige arrangement «Bank og bakalao» i Oslo.

Han forteller at det starter med at de har en relasjon, men at det er ekstra hyggelig når det for andre og tredje generasjon utflyttere som kunder i banken.

Mylder av banker Fortsatt er det over 100 sparebanker i landet, og totalt har Bankens sikringsfond 130 medlemmer. Boliglånskundene har et vel av banker å velge mellom. Sparebank 1-bankene ville ifølge Finansavisen samlet vært Norges nest største bank.

- Vi jobber primært med vekst i våre kjerneområder Agder og Telemark. Men vi har også som strategi at vi skal følge våre kunder ut, enten det er personkunder som flytter eller det er bedriftskunder som vokser utenfor området, sier Geir Bergskaug i Sparebanken Sør til Finansavisen.

Av bankens 56 milliarder kroner lånt ut til personkunder, er hele 9,4 utenfor kjerneområdet. Og ved hjelp av samarbeidsavtalen med Kristen Norges Interesse Fellesskap (KNIF), er kundene spredd langt utenfor synsrekken fra kirkespiret.

Sparebank 1 SMN (Midt-Norge) opptrer regionalt og vår oppmerksomhet er helt og fullt rettet mot Trøndelag og Nordvestlandet, sier banksjef Finn Haugan. Over 7 milliarder er likevel lånt ut til privatpersoner i hovedstadsområdet.

Fra Telemark til Oslo I løpet av våren passerte Sparebank 1 Telemarks utlånsportefølje 23 milliarder kroner. Tett på 80 prosent av dette er lånt ut til privatkunder, og ikke så rent få i hovedstadsområdet:

- Vi har 60.000 kunder i Telemark, og 6.000 utenfor fylket. Så å si alle utenfor vårt distrikt er bosatt i Oslo eller Akershus, sier banksjef Per Halvorsen.

Han kan fortelle at banken har pant i underkant av 3.000 leiligheter i Oslo og Akershus.  I bedriftsmarkedet holder banken seg til hjemfylket.

- Den digitale utviklingen gjør det veldig enkelt å følge opp privatkundene, selv om det er lengre avstand mellom oss, sier han til avisen.

Flere økonominyheter DNB-sjefen: - En risiko jeg mener vi ikke kan ta
Tror Norges Bank vil kutte renten igjen
Disse bankene kutter renten