Banker granskes

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Datatilsynet vil gjøre bankenes behandling av sensitive personopplysninger til satsingsområde i år. Det innebærer at inspektører vil komme uanmeldt til bankene for å påse at de utviser tilstrekkelig aktpågivenhet. Bankene sitter på en uhorvelig stor mengde data om personers pengebruk, og særlig gjennom kombinasjoner med andre dataregistre kan bankene skaffe seg detaljert kunnskap om de fleste av oss.
  • Aftenposten avdekket for ikke lenge siden at bankansatte av rein nysgjerrighet snoket i kunders private opplysninger. Det kan være kort vei derfra til f.eks. økonomisk utnyttelse av dataene som bankkortene etterlater seg i registrene. I alle fall kan man tenke seg at informasjon kan komme på avveier. Vi s yns derfor det er utmerket at Datatilsynet prioriterer dette. De elektroniske informasjonssystemene er så praktiske og rasjonelle at det er lett å glemme de prinsipielle sidene ved utviklingen. «Storebror» må holdes under oppsikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer