Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Banker til med bonus

Det gjelder ikke bare toppsjefene: I Sparebank1 Jevnaker Lunner får alle ansatte 63 000 kroner i bonus for fjoråret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Dette er en del av en total lønnspakke, og vi har jobbet hardt for det, sier hovedtillitsvalgt Ronny Øvergård til Dagbladet.

Null i 2002

Banken driver ikke helt som andre. Ti prosent av avkastningen over et fastsatt nivå deles ut til 51 ansatte som bonus.

Det er bare heltidsansatte som får full utbetaling. Øvergård mener det er riktig å se bonusutbetalingene over en lengre periode. I 2002 ble det ingen bonus i det hele tatt, mens snittet for de siste tre åra er 33 000 kroner.

-  Jeg har fått spørsmål om hvorfor vi ikke heller vil ha bonusbeløpet inn i lønna, men det er ingen god løsning i dårlige år. Vi er i en tøff bransje med mange omstillinger. Dette bidrar til at vi kan unngå nedbemanninger, og trygge en god og sikker arbeidsplass, sier Øvergård.

Personlig betjening

Han forteller at det er gevinst på verdipapirer som ligger bak en god del av det positive fjorårsresultatet, i tillegg til et generelt godt år i banknæringen. På samme måte bidro verdifall på børsen til at 2002 ble et nullbonusår.

-  Vi må hele tida oppfylle myndighetenes krav til avkastning.Øvergård mener at han og hans kolleger har ei brukbar lønn, omtrent på linje med andre lokalbanker i området.

-  Mange næringer har bonusavtaler, og vi er ikke blant dem som får de største! Banken har ikke tatt mål av seg til å være best på pris, men satser mye på personlig betjening og god kundekontakt, sier Ronny Øvergård.

Middag og kaffe avec

På Dagbladets Bankbørs ligger Sparebank1 Jevnaker Lunner på 57. plass av 123 banker.

Finansforbundets fagblad lister i opp bounusavtalene for en rekke norske banker. Her er alle varianter fra null opp til flere titalls tusen kroner - med middag og kaffe avec i Setskog Sparebank som den kanskje mest originale.

GODT ÅR: - Vi driver litt annerledes enn andre banker, sier hovedtillitsvalgt Ronny Øvergård i Sparebank1 Jevnaker Lunner. Han og de andre ansatte kan glede seg over at 2004 var et godt bankår.
Hele Norges coronakart