SEKTLEDER: Sam Mullet (66) har siden 1995 styrt en utbrytergruppe av amish-miljøet, og har ifølge lokale myndigheter bygd opp aggresjon mot resten av amish-samfunnet vest i Ohio. Det skal de siste månedene ha resultert i en rekke overfall der flere motstandere av Mullets sekt skal ha fått hår og skjegg klippet av. Foto: Amy Sancetta/AP/Scanpix
SEKTLEDER: Sam Mullet (66) har siden 1995 styrt en utbrytergruppe av amish-miljøet, og har ifølge lokale myndigheter bygd opp aggresjon mot resten av amish-samfunnet vest i Ohio. Det skal de siste månedene ha resultert i en rekke overfall der flere motstandere av Mullets sekt skal ha fått hår og skjegg klippet av. Foto: Amy Sancetta/AP/ScanpixVis mer

- Banker ulydige medlemmer, og har sex med gifte kvinner for å «rense dem»

Amish-leder Samuel Mullet (66) anklages for å drive en sekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FBI har arrestert sju medlemmer av en utbrytergruppe i amish-miljøet i Ohio, deriblant lederen Sam Mullet, og de tre sønnene hans.

De sju skal de siste tre månedene ha angrepet andre medlemmer av amish-miljøet, og klippet hår og skjegg av menn og kvinner som ikke støttet Sam Mullets lederskap.

Amish-folket mener bibelen instruerer dem til å la hår og skjegg vokse etter at de blir gift. Å få hår og skjegg klippet anses som en stor fornærmelse, og overfallene ses som et angrep på deres religionsfrihet.

De syv er siktet for hatkriminalitet, og risikerer opptil ti år i fengsel, skriver Huffington Post.

- Sam Mullet er ond Hårklipperne skal ha tatt seg inn til sine ofre på nattetid, holdt dem nede og tvangsklippet av hår og skjegg. Flere ganger med en klar hilsen om at dette var på vegne av Sam Mullet.

66 år gamle Sam Mullet anses av lokale myndigheter, og andre deler av amish-miljøet, for å være en sektleder. Han brøt ut av det større amish-miljøet i Vest-Ohio  i 1995, og styrer utbrytergruppa med jernhånd.

I en erklæring fra FBI heter det at Mullet sørger for at ulydige medlemmer bankes opp. Enkelte tvinges til å sove i et hønsehus, og han skal ha hatt sex med gifte kvinner for å «rense dem», ifølge CNN.

Han er ikke selv anklaget for å ha deltatt i overfallene, men da myndighetene raidet gruppas tilholdssted denne uka, var 66-åringen likevel blant de arresterte.

- Angrepene har terrorisert amish-miljøene, sa sheriff Fred Abdalla på en pressekonferanse onsdag.

FEM AV DE SJU TILTALTE: Johnny, Lester og Daniel Mullet er sønner av sektlederen, og sitter sammen med Levi Miller og Eli Miller tiltalt for hatkriminalitet. Her er fem av de sju tiltalte i retten i Millersburg, Ohio onsdag. Foto: Mike Schenck/AP/Scanpix
FEM AV DE SJU TILTALTE: Johnny, Lester og Daniel Mullet er sønner av sektlederen, og sitter sammen med Levi Miller og Eli Miller tiltalt for hatkriminalitet. Her er fem av de sju tiltalte i retten i Millersburg, Ohio onsdag. Foto: Mike Schenck/AP/Scanpix Vis mer

- Vi har fått hundrevis av telefoner fra mennesker som lever i frykt. De kjøper tåregass, noen sitter hjemme med skytevåpen, og har montert lås på dørene sine på grunn av Sam Mullet, sa Abdalla, og la til:

- Sam Mullet er ond.

- De burde skamme seg Mullets forsvarsadvokat sier at hans klient vil kjempe mot anklagene.

Mullet sa til Associated Press i oktober at han ikke hadde gitt ordre om hårklipp-angrepene, men at han heller ikke stoppet sine sønner og andre fra å gjøre det.

Mullet sa at målet var å sende et budskap til de andre amish-miljøene om at de burde skamme seg for måten de behandlet ham og hans gruppe.

Onsdag møtte mennene i retten i Youngstown. Der møtte de anklager om fire angrep, men myndighetene har opplyst at amish-miljøet tidligere har unngått å anmelde kriminalitet fordi vil unngå å bli involvert i rettssystemet.

JERNHÅND: Her er Sam Mullet foran sitt hjem i Bergholz i Ohio. Mullet styrer en utbrytergruppe av amish-miljøet i Ohio med jernhånd, og blir av lokale myndigheter ansett for å være en sekt-leder. Foto: Amy Sancetta/AP
JERNHÅND: Her er Sam Mullet foran sitt hjem i Bergholz i Ohio. Mullet styrer en utbrytergruppe av amish-miljøet i Ohio med jernhånd, og blir av lokale myndigheter ansett for å være en sekt-leder. Foto: Amy Sancetta/AP Vis mer