Bankers råd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

DnB NOR har oppfordret folk til å flytte sparepenger fra sparekonto til aksjefond, fortrinnsvis slike som banken administrerer selv. Begrunnelsen er at man slik vil få mindre formuesskatt, siden penger på konto teller fullt ut som formue, mens aksjeverdier fortsatt har en likningsverdi som er mindre enn markedsverdien. Økonomer har regnet ut at man ved å flytte eksempelvis 100 000 kroner fra sparekontoen til aksjefond vil spare 165 kroner i skatt. Skulle man flytte pengene tilbake over nyttår, vil bare utgiftene med dette overstige det man eventuelt vil spare.

Om dette er to ting å si. Å reklamere med et tilbud som reduserer skatten til fellesskapet bør bankene være forsiktige med. Det er ikke mer enn seksten år siden store forretningsbanker overlevde takket være Statens bruk av skattebetalernes penger. Når gevinsten attpåtil er så liten at det er tvilsomt om det er lønnsomt for den enkelte i det hele tatt, bør det i tillegg ansees som villedende reklame. Kundene bør i pengespørsmål lytte til uavhengige rådgivere, ikke til banker som har sterke egeninteresser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer