Banket av venninner

Venninnene mente Marthe Green (16) skyldte dem penger. Det førte til halvannen time med mishandling og to dager på sykehus for 16-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet karakteriserer saken som sjeldent stygg.

- Jeg er redd for å treffe dem igjen, sier Marthe, som var på fest hos en kamerat sist lørdag da hun utpå kvelden dro hjemom sammen med en venninne. På vei tilbake ser jentene ifølge Trønder-Avisa en bil. Ut av bilen kommer ei 19-årig jente som Marthe har kjent i flere år. Hun går rett mot Marthe og slår henne i ansiktet med knyttet neve.

Bitt og slått

Marthe tar tak i 19-åringen og legger henne i bakken for å få vite bakrunnen for overfallet. 19-åringen biter Marthe og samtidig kaster ei 20-årig jente seg over henne.

- Jeg klarte til slutt å roe dem ned og spurte om hun på 19 ville være med inn så vi kunne snakke sammen. De andre ungdommene så på video i stua, så vi gikk inn på badet, forteller Marthe.

Men inn på badet kom også 20-åringen, og det hele utviklet seg:

Jentene går løs på Marthe med slag og spark. De slår hodet hennes i toalettskåla, lugger hår av henne, drar av henne genseren, hopper på henne og biter henne. Først halvannen time etter at det første slaget falt, klarte Marthe å unnslippe.

Hun går i samme klasse som 20-åringen, og har også delt hybel med henne. 19-åringen har hun kjent i flere år.

- Hun og 19-åringen ble kjent gjennom meg, forklarer Marthe.

Ville ha penger

Under mishandlingen skal det ha kommet fram at de to jentene ville ha penger fra Marthe. 19-åringen mente Marthe skulle betale 1000 kroner for å dele en gammel telefonregning med henne. 20-åringen mente hun hadde kjøpt mer mat enn Marthe da de delte hybel, og ville ha 500 kroner.

Etter hvert dro 20-åringen, mens 19-åringen gikk inn i stua til de andre. Marthe hadde fått beskjed om å holde seg på badet, men tok sjansen på å snike seg ut.

Da hun kom hjem til foreldrene, anmeldte faren forholdet.

- Jeg ble redd da jeg så henne. Hun gråt og var rød og blå over hele kroppen, sier pappa Kjell Green.

Til Trønder-Avisa karakteriserer politiet saken som sjeldent stygg:

- Det er snakk om en veldig stygg sak, med grov voldsbruk. Det som gjør det ekstra ille, er at mishandlingen ser ut til å ha foregått over noe tid, sier politibetjent Knut Arne Olsen ved Inderøy lensmannskontor.

REDD: - Jeg er redd for å treffe dem igjen, sier Marthe Green, som ble slått, sparket, lugget og bitt og av venninner sist lørdag.