Banket fordi han er homo

På vei hjem fra byturen ble Øystein Foss Langeland (17) og kameraten Jarle Skaug (21) hetset av to tenåringer. Plutselig gikk de til brutalt angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Etter at de hadde slått meg ned og sparket meg i hodet, sa de at de skulle hente flere. De sa også at homser ikke har noen rett til å leve i Norge, sier en sjokkert Øystein til Dagbladet.

Fulgte etter

De to homofile vennene hadde vært ute i Tønsberg natt til søndag, og var på vei hjem da to gutter på 16- 17 år angrep dem. Overfallsmennene hadde da fulgt etter Øystein og Jarle, og kommet med grove utsagn om homofile.

-  De var mer irriterende enn truende i starten. Men da vi kom lenger unna andre folk, gikk de plutselig til angrep, sier Jarle Skaug.

På sykehus

Øystein fikk hjernerystelse og brakk nesa, og måtte tilbringe et døgn på sykehus etter skrekkopplevelsen. Jarle ble også påført nesebrudd, men slapp noe billigere unna overfallet fordi han forsøkte å stoppe en bil for å få hjelp.

-  De sa at de lett kunne drept meg, forteller Øystein.

De to har valgt å snakke om dette for å sette søkelys på den alvorlige hendelsen. De håper begge at det kan føre til at andre homofile unngår liknende episoder.

-  Signalementet på de to som har begått ugjerningen er dessverre dårlig, sier Roar Hjerpekjøn ved Tønsberg politistasjon til Fædrelandsvennen.

Leder Jon Reidar Øyan i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring er ikke overrasket over overfallet:

-  Vi har dessverre sett liknende ting skje også andre steder det siste året. Vi opplever at mange unge homofile har det tøft, sier Øyan.

SLÅTT OG SPARKET: Øystein Foss Langeland ble liggende på sykehus i ett døgn etter at han og kameraten ble banket opp av to unge gutter i Tønsberg.