Hatkriminalitet

- Banket fordi jeg er homofil

På en buss i Oslo sentrum ble 22 år gamle Edvin Eriksen angrepet av flere personer og skallet ned.

- PÅ GRUNN AV LEGNINGEN: På vei hjem ble Edvin konfrontert med en gruppe personer som ikke likte «sånne som ham». Edvin er homofil. Så slo de ham ned. Video: Langsem / Dorholt / Rydning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er i grunnen ikke overrasket, for de fleste av de skeive vennene mine har opplevd det samme. Men jeg ble veldig sint og lei meg over at dette er realiteten i Norge i 2020, forteller 22 år gamle Edvin Eriksen til Dagbladet.

For nøyaktig ei uke siden ble Eriksen trakassert og skallet ned på bussen i Oslo. Han mener det er på grunn av legningen hans.

- Gjerningspersonene likte ikke den regnbuefargede glorien jeg hadde på hodet, og sa de ikke syntes det er riktig at man forelsker seg i samme kjønn, forteller Eriksen.

Oslo-politiet bekrefter til Dagbladet at de har iverksatt hatkrim-etterforskning i forbindelse med hendelsen. Så langt er ingen siktet i saken.

- Heldig

Dagbladet møter 22-åringen fra Trysil i kjendisstylisten Jan Thomas' frisørsalong i Oslo sentrum.

En svak blåveis, noen skrubbsår og en plasterlapp som dekker til de fire stingene som er sydd i venstre øyenbryn, er alt som er synlig for andres blotte øye ei uke etter hendelsen.

Men selv om blikket er rett og ryggen rak, er det ikke tvil om at slike hendelser setter sine spor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer