Banket helseløs av kjæresten da fotballaget tapte

Nå står Gemma fram med sin historie.

BANKET: Gemma Williams forteller sin historie for å gjøre folk oppmerksomme på den store økningen i kvinnemishandling under store mesterskap, som fotball-VM. Foto: SWNS
BANKET: Gemma Williams forteller sin historie for å gjøre folk oppmerksomme på den store økningen i kvinnemishandling under store mesterskap, som fotball-VM. Foto: SWNS Vis mer
Publisert

- Det var helt forferdelig. Jeg kunne ikke forlate huset på to måneder, sier Gemma Williams.

Det som skulle være en hyggelig kveld med fotball på TV endte i et mareritt for den nå 37 år gamle kvinnen.

England spilte VM-kamp mot Italia i verdensmesterskapet i 2014. Italia tok ledelsen i det 35. minutt, og England utliknet to minutter seinere. I det 50. minutt sørget Mario Balotellis heading for at Italia stakk av med seieren.

Det fikk det til å klikke for Gemmas kjæreste.

MISHANDLET: Gemma Williams var 29 år da hun ble grovt mishandlet. Eks-kjæresten ble dømt til seks års fengsel. Foto: SWNS
MISHANDLET: Gemma Williams var 29 år da hun ble grovt mishandlet. Eks-kjæresten ble dømt til seks års fengsel. Foto: SWNS Vis mer

- Han drakk mens han så fotballkampen. Så fikk jeg en tekstmelding fra en kollega. Kjæresten min knuste telefonen, før han slo meg og fortsatte å banke løs på meg, mens jeg lå bevisstløs på kjøkkengulvet. Han beit av en del av øret mitt, og jeg endte opp på sykehus med knust kjeve, sier Gemma til Wales Online.

- Jeg kunne ikke kjemme håret mitt, for det var så mye blod der. Han ba meg si at jeg hadde ramlet over hunden vår, men etter noen dager ringte en venn av meg politiet og slo alarm.

Gemma forteller at hun hadde hjernerystelse i flere måneder, og at hun har fått mentale skader som trolig aldri vil bli leget.

Kjæresten tilsto mishandlingen. Han ble dømt til fengsel i seks år.

Årsaken til at Gemma står fram med sin historie, er for å rette fokus mot mishandling av kvinner under verdensmesterskapet i fotball, som nå pågår i Qatar.

Banket helseløs av kjæresten da fotballaget tapte

En forskningsrapport fra universitetet i Lancaster slår fast at vold i nære relasjoner i England øker med 38 prosent når landslaget taper.

Den viser også en økning på 26 prosent når England vinner eller spiller uavgjort.

De sjokkerende tallene førte til den landsomfattende kampanjen «If England gets beaten, so will she

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer