Toppidrettsmann tiltalt

- Banket meg i flere timer

Kvinne forklarer seg gråtkvalt om at hun ble mishandlet av sin toppidrettsektemann i årevis.

OMFATTENDE: Den omfattende mishandlingssaken går i Nedre Romerike tingrett. Den tiltalte tidligere toppidrettsmannen nekter straffskyld på alle punkter. Foto: Heiko Junge / NTB
OMFATTENDE: Den omfattende mishandlingssaken går i Nedre Romerike tingrett. Den tiltalte tidligere toppidrettsmannen nekter straffskyld på alle punkter. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han kunne holde på med det i flere timer på vaskerommet. Slenge meg veggimellom. Man skjønner til slutt at man bare må gi opp.

16-årsperiode

En kvinne i 40-åra sitter tidvis gråtkvalt i vitneboksen i Nedre Romerike tingrett mens hun forklarer seg om hvordan hun ifølge påtalemaktens omfattende tiltale ble grovt mishandlet og truet over en 16-årsperiode, av eksmannen, en tidligere toppidrettsutøver.

Den jevnaldrende mannen er også tiltalt for å ha voldtatt ekskona en rekke ganger, samt for å ha truet et annet familiemedlem. Forholdene i tiltalen skjedde i hans aktive periode som idrettsmann.

Hver for seg har de to første tiltalepunktene en strafferamme på 15 år. Mannen nektet straffskyld for alt da hovedforhandlingen startet i morges.

Kvinnen, som sitter noen få meter fra eksmannen, forteller at hun møtte ham i 2002, og at de ble kjærester året etter. Men mishandlingen startet raskt.

- Etter hvert lærte jeg meg mønsteret, og beveget meg inn på vaskerommet, fordi det var lengst vekk fra barna. Jeg lukket kjøkkendøra, forteller kvinnen i 40-åra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer