Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Banket opp 80-åring - slipper fengsel

41-åringen ble funnet skyldig i å ha banket opp ei 80 år gammel kvinne, truet med å drepe henne med kniv og stjålet pengene hennes. I tillegg svindlet han Posten for 185 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En dom som skulle vært en lang ubetinget fengselsstraff, er endt opp med at mannen slipper å sone en eneste dag. Bakgrunnen er at straffesaken er blitt svært gammel.

For Oslo-politiet var mannen sporløst forsvunnet i to år, sjøl om han fra 1994 mottok stønad fra et sosialkontor i byen.

41-åringens forsvarer, advokat Sverre Næss, sier til Dagbladet at det ene og alene skyldes rot og sommel fra politiets side at saken er foreldet.

- Frelsesarmeen hadde funnet mannen effektivt og på en billig måte etter to- tre dager. Oslo-politiet prøvde seg i retten med at tiltalte sjøl måtte ta ansvaret for at saken var blitt gammel.
Byretten konkluderer entydig med at det i hovedsak skyldes dårlig politiarbeid og ikke finurlig unndragelse at min klient ikke ble funnet, sier Næss.

Kriminalsjef Andresen sier at denne dommen ikke er enestående:

- Vi synes det er ganske urettferdig at vi blir hengt ut for ikke å gjøre jobben vår, men vi settes altså ikke i stand til å gjøre den heller.
- Dette får samtidig konsekvenser for dem som utsettes for kriminalitet. Ofrene føler at de ikke får den oppfølging de ønsker gjennom en rask avgjørelse i rettsapparatet, sier Andresen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!