KREVER PROTEST: De grønnes innpisker i Forbundsdagen, Volker Beck, ber utenriksminister Guido Westerwelle protestere overfor Syria og garantere for politikerens sikkerhet. Arkivfoto: AP/Mikhail Metzel/Scanpix
KREVER PROTEST: De grønnes innpisker i Forbundsdagen, Volker Beck, ber utenriksminister Guido Westerwelle protestere overfor Syria og garantere for politikerens sikkerhet. Arkivfoto: AP/Mikhail Metzel/ScanpixVis mer

- Banket opp av folk fra det hemmelige politiet

Syrisk politiker banket opp i Berlin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En syrisk politiker som sitter i et bydelsutvalg i Berlin, ble denne uka banket opp i sitt hjem av ukjente menn som han selv tror er fra det syriske hemmelige politiet.

Ferhad Ahma, som representerer De grønne og som også er aktiv i den syriske opposisjonen, endte opp stygt forslått etter overfallet mandag morgen.

De grønne sier det var to menn som hevdet å være politimenn som banket opp Ahma med jernstenger og køller etter at de ringte på hos ham klokka 2 om natten.

Fordi mennene hadde et arabisk utseende, og fordi Ahma er blitt truet tidligere, mener De grønne at angriperne opptrådte på vegne av regimet i Damaskus.

De grønnes innpisker i Forbundsdagen, Volker Beck, ber utenriksminister Guido Westerwelle protestere overfor Syria og garantere for politikerens sikkerhet.

Utenriksdepartementet i Berlin sier de kjenner til episoden, og de sier de har bedt politiet om en snarlig oppklaring.

(NTB)